kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2222
EURO
35,0168
STERLIN
40,7932
BITCOIN
$64.506
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Clapham şüphelisi Abdul Ezedi aramasında Thames Nehri’nde ceset bulundu

Clapham şüphelisi Abdul Ezedi aramasında Thames Nehri’nde ceset bulundu
20.02.2024
0
A+
A-

Bir ceset, polisin Clapham kimyasal saldırı zanlısı Abdul Ezedi’yi aradığı River Thames’te bulundu. Polis, 31 Ocak’tan bu yana 35 yaşındaki Ezedi’yi arıyordu; bir anne (31) ve kızları (sekiz ve üç yaşında) Clapham’daki Lessar Avenue’de bir aşındırıcı madde ile saldırıya uğradıktan sonra. Dün (19 Şubat) saat 16.00 civarında Tower Pier’de bir tekneden geçen mürettebat, su içinde bir ceset gördüklerini bildirdi. Ceset, Metropolitan Polis Deniz Polislik Birimi tarafından kurtarıldı ve soruşturma üzerinde çalışan dedektifler tarafından incelendi.

Metropolitan Polis Komutanı Jon Savell, sudan çıkarılan cesedin Ezedi’ye ait olduğuna “kesinlikle inandığını” söyledi. Savell, annenin durumunun iyileştiğini, ancak hastanede stabil bir durumda olduğunu ve artık uyuşturulmadığını ekledi. Ezedi’yi arama sırasında “yüzlerce vatandaş” tarafından verilen bilgiler için teşekkür etti.

Komutan Savell, “Saldırı sırasında giydiği belirgin kıyafetlere ve cesedinde bulunan eşyalara dayanarak, Ezedi’nin cesedini bulduğumuza kesinlikle inanıyoruz. Ailesiyle haberleştik” dedi. “Büyük bir süre boyunca Thames’in güçlü akıntısında olduğundan, görsel olarak veya parmak izlerinden formal kimlik tespiti mümkün değil. Diğer yollarla formal kimlik tespiti için cenaze memuru ile işbirliği yapacağız, bunlar arasında DNA testi ve diş kayıtları bulunabilir. Bu biraz zaman alabilir.”

“Çalışmalarımız saldırıya devam ediyor. 31 yaşındaki kadının durumunun iyileştiğini söylemekten memnuniyet duyuyorum. Hala hastanede ama stabil bir durumda ve artık uyuşturulmuyor. Ancak henüz onunla konuşamadık, umarım yakın zamanda iyi olur.”

“Tekrar, Ezedi’yi arama sırasında bize bilgi veren yüzlerce vatandaşa teşekkür ediyorum. Soruşturmamıza olan halk desteği eziciydi ve sağlanan her bilgi takip edildi.”

Savell daha önce, Ezedi’nin saldırıdan saatler sonra Thames nehrine doğru yürürken CCTV’de görüldüğü için Ezedi’nin nehire girmiş olabileceğini söyledi. Marine Polislik Birimi’nden görevliler, 10 Şubat hafta sonu boyunca Chelsea Köprüsü çevresindeki bölgede bir dizi alçak gelgit araması yaptı. Saldırının soruşturması devam ediyor ve dedektifler çeşitli soruşturmaları sürdürüyor. Şu ana kadar başka hiçbir gözaltı yapılmadı.

8 Şubat’ta Victoria Parade, Greenwich’teki Thames Nehri’nde başka bir ceset daha bulundu. Erkeği tanımlamak için devam eden soruştırmalara rağmen, Metropolitan Polis sözcüsü cesedin Ezedi’ye ait olmadığını doğruladı.

Araştırmacılar, annenin saldırının olduğu gün Ezedi ile buluşmayı kabul ettiğini ve saldırı sırasında Ezedi’nin arabayla birlikte olduğunu, çocukların da saldırı sırasında yaralandığını belirtti. Savell, ilişkinin çökmesinin saldırı için bir motivasyon olabileceğini söyledi. Ezedi’nin kadının çocuklarının babası olmadığı doğrulandı. Abdul Ezedi’nin yakalanmasına yönelik bilgiye ödül olarak önceki bir teklif, şimdiye kadar £20,000’a kadar sunulmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.