kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2111
EURO
35,1080
STERLIN
40,8786
BITCOIN
$66.153
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Trafikte ters yönden giren araçlarda ‘korkutucu’ artış

Trafikte ters yönden giren araçlarda ‘korkutucu’ artış
15.08.2023
0
A+
A-

İngiltere’de otobanlarda ters yöne giren sürücü sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 13 arttığı belirtildi ve bu artış ‘korkutucu’ olarak nitelendi. ULUSAL Otoyol Kurumu’nun verilerine göre, 19 Haziran’a kadar olan bir yıllık sürede, 872 ters yönde ilerleyen araç olayı tespit edildi.

Bir önceki yılda 770 benzer olay tespit edilirken, son veriler haftada ortalama 16 aracın otobanlarda ters yöne girdiğini gösteriyor. Bilgi edinme yasası uyarınca elde edilen veriler, Ulusal Otoyol Kurumu’nun bölgesel operasyon merkezlerinde elde edilen kayıtlara dayanıyor.

Ters yöne giren araçların yol açtığı kazalarda en vahim vaka, 15 yaşındaki bir erkek çocuğunun, Haziran 2022’de çalıntı bir minibüsle otobana ters yönden girip, 3 kişinin ölümüne yol açmasıyla yaşanmıştı. Geçen yıl ekimde de sarhoş bir kadın sürücü, M5 otobanına ters yönden girip 4 aracın karıştığı bir kazaya yol açmıştı.

Ulusal Otoyol Kurumu’nun Yol Güvenliği Müdürü Sheena Hague “Güvenlik başlıca önceliğimiz ve Trafik yetkililerimiz her yıl, çarpışmalar, arızalar ve yol üzerindeki yabancı maddeler gibi yüzbinlerce vakaya çağırılıyor. Ters yöne giren araç sayısı görece az olsa da, bunu yapan her bir sürücüyü ciddiye alıyor ve işaretlerle uyarmaya çalışıyoruz” dedi. Ters yöne giren araç tespit eden sürücülere, güvenli olduğu anda polisi aramaları ya da otoyol kenarlarında yer alan acil durum telefonlarını kullanmaları tavsiye ediliyor.

SAYININ ARTMASI KORKUTUYOR

Otomotiv Kurumu AA’in Başkanı Edmund King de “Otobanlarda ters yöne giren araç sayısındaki artış korkutucu ve ölümcül olabilir. Çeşitli vakaların sorumlusu hiçbir bahanesi olmayan sarhoş sürücüler” diye konuştu. Genelde yan yollardan otobanlara doğru yönden katılım için tasarım yapıldığını aktaran King “Ama bazen sürücüler düşünmeden navigasyon sistemlerini kullanıyor” diye de ekledi.

Bir diğer otomotiv kurumu RAC Vakfı’nın Müdürü Steve Gooding de “Birçok sürücünün kâbusu, otobanda karşı yoldan gelebilecek bir araç. Ancak otoban mühendislerinin tüm çabalarına karşın, sayının artması daha yapacak çok iş olduğunu gösteriyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.