kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
STERLIN
40,9744
BITCOIN
$69.925
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de Meta vurgunu… Her yedi dakikada bir kişi dolandırılıyor!

İngiltere’de Meta vurgunu… Her yedi dakikada bir kişi dolandırılıyor!
30.05.2023
0
A+
A-

İngiltere’de bulunan Lloyds Banking Group’un yapmış olduğu araştırmaya göre İngiltere’de her yedi dakikada bir kişinin sosyal medya üzerinden dolandırıldığı ve İngiltere’nin dolandırıcılığın “Vahşi Batısı” konumunda olduğu belirtildi.

İngiliz Perakende Ticari Bankası Lloyds Banking Group tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Facebook ve Instagram, Birleşik Krallık tüketicilerini etkileyen çevrimiçi alışveriş dolandırıcılığının yuvaları olarak ortaya çıktı.

Dolandırıcılığın “vahşi batısı” olarak nitelendirilen İngiltere’de, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin üçte ikisinden fazlasını bu sosyal medya platformlarında gerçekleştiği belirtildi.

HER YEDİ DAKİKADA BİR KİŞİ DOLANDIRILIYOR

Lloyds’un tahminleri, Facebook ya da Instagram kaynaklı bir satın alma dolandırıcılığının her yedi dakikada bir Birleşik Krallık’taki bir tüketiciyi tuzağa düşürdüğünü ve bunun da haftada 500.000 sterlinin, yani 620.950 doların üzerinde bir maliyete yol açtığı belirtildi.

Sonuç olarak, bankacılık grubu şimdi her iki platformun ana şirketi Meta da dahil olmak üzere teknoloji devlerini sorumluluk almaya ve dolandırıcılığın masum kurbanlarına geri ödeme yapılmasına katkıda bulunmaya çağırıyor.

Bu gelişme, Birleşik Krallık bankaları ile teknoloji firmaları, özellikle de Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’ın da sahibi olan Meta arasındaki gerilimde kayda değer bir tırmanışa işaret ediyor.

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİNE “GERİ ÖDEME” ÇAĞIRISINDA BULUNDULAR

Birkaç hafta önce, bankacılık sektörü kuruluşu UK Finance, sosyal medya şirketlerini platformlarındaki dolandırıcılıklardan kazanç sağlamakla suçladı ve mağdurlara geri ödeme yapmaları çağrısında bulundu.

Bu dolandırıcılık planlarının ne şekilde işlediğini açıklayan uzmanlar, reklamı ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yapılmakta ve mağdurlara genellikle banka havalesi yoluyla doğrudan başka bir banka hesabına para aktarmaları söylenerek kendilerini mali kayba maruz bırakmalarının sağlandığı belirtiliyor.

KULLANICILAR NEDEN BU TUZAĞA DÜŞÜYOR?

Lloyds, birçok kullanıcının gerçek kullanıcı profilleri ile reklamı yapılan ürünleri ayırt etmekte zorlandığını ve bunun da onları dolandırıcılar için kolay hedef haline getirdiğini vurguladı. Giysiler, spor ayakkabıları, oyun konsolları ve cep telefonları en sık yanlış tanıtılan ürünlerdir.

Bankacılık grubunun 25 milyondan fazla bireysel müşterisi arasında bildirilen vakalara dayanarak yaptığı araştırma, tüm satın alma dolandırıcılıklarının %68’inin Facebook (Marketplace dahil) ve Instagram kaynaklı olduğunu ve bu dolandırıcılıkla ilişkili toplam parasal kayıpların yaklaşık %40’ına yol açtığını ortaya koyuyor.

META YAŞANANLARI KABUL ETTİ

Bu iddialara cevaben Meta, dolandırıcılık ve sahtekarlıkların sektör genelinde yaygın olduğunu kabul etti.

Şirket, bireylerin bu suçluların kurbanı olmasını önleme, dolandırıcılıkları engellemek için sistemler uygulama, finansal hizmet reklamcılarının Finansal Davranış Otoritesi tarafından yetkilendirilmesini zorunlu kılma ve kullanıcıları dolandırıcılık davranışlarını belirleme konusunda eğitmek için tüketici bilinçlendirme kampanyaları yürütme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Şirket ayrıca şüpheli içerikleri rahatça bildirilebilmesi ve Meta soruşturmalarının desteklenmesi için kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmaları için kullanıcılara çağırıda bulundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.