kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
STERLIN
41,0673
BITCOIN
$70.857
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’de yaklaşık 11 milyon kişi faturalarını ödemekte zorlanıyor

İngiltere’de yaklaşık 11 milyon kişi faturalarını ödemekte zorlanıyor
18.05.2023
0
A+
A-

İngiltere’de yaklaşık 11 milyon kişinin faturalarını ödemekte zorlandığı bildirildi.

İngiltere’de yaklaşık 11 milyon kişinin faturalarını ödemekte zorlandığı bildirildi.

İngiliz denetim kurumu Finansal Yönetim Otoritesi’nden (FCA) yapılan açıklamada, kurumun araştırmasına göre, ülkede faturalarını ödemekte zorlanan kişi sayısının bu yılın ocak ayında 10,9 milyona ulaştığı belirtildi.

FCA açıklamasına göre, ülkede faturaların ödeme güçlüğü çeken kişi sayısı geçen yılın mayıs ayında ise 7,8 milyon seviyesindeydi.

Ülkede nüfusun yaklaşık 28 milyonluk kısmının borçları nedeniyle yoğun stres altında yaşamını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, kredi ve fatura ödemelerini 6 ayda en az üç defa zamanında yapamayan kişi sayısının ise bu yılın ocak ayında geçen yılın mayıs ayına kıyasla 1,4 milyon artarak 5,6 milyona yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, ülkede yaklaşık 6,2 milyon kişinin geçen yılın ocak ayı itibarıyla artan hayat pahalılığı nedeniyle sigorta poliçelerini iptal ettirmek zorunda kaldığı da belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen FCA Tüketici ve Rekabet Direktörü Sheldon Mills, “Araştırmamız, artan hayat pahalılığının halkın faturalarını ödeyebilme gücü üzerindeki gerçek etkisini gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Mills, “Finansal kuruluşların mali zorluklarla karşı karşıya kalan veya yakında olabileceklerinden endişe duyan müşterilerine yardım etmelerini sağlamak için hızlı hareket etmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin önde gelen bankalarından HSBC’nin yaptığı bir başka araştırmada ise nüfusun yaklaşık yüzde 78’inin giderlerinde bir şekilde kısıntıya gitmenin yolunu aradığı belirtildi.

Araştırmaya göre, ülkede vatandaşların yaklaşık yüzde 45’lik kesimi indirimli marketlerden alışveriş yapmayı tercih ederek zorunlu giderlerinden kısmaya çalışıyor.

HSBC’nin Varlık ve Kişisel Bankacılık Başkanı Jose Carvalho, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Artan hayat pahalılığı birçok insanın üzerinde etkisini hissettirmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de gıda yardımı alan kişi sayısı son bir yılda 3 milyona yaklaştı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey de dün Exeter şehrinde bir gıda bankasını ziyaret ettiğini belirterek, “Çok sayıda insanın zor kararlarla karşı karşıya kaldığı, zaruri ihtiyaçlarından kısmak zorunda kaldığı açık şekilde görülüyor.” demişti.

İngiltere genelinde ihtiyaç sahiplerinin gıda gereksinimlerini karşıladığı 1.600’ün üzerinde gıda bankası ve gıda dağıtım noktası işleten Trussell Vakfı’nın yıllık raporuna göre, son bir yılda 760 bini ilk kez olmak üzere yaklaşık 3 milyon kişiye gıda kolisi yardımı yapıldı.

Londra’da ortalama konut kirası 2 bin 500 sterlini aşarak rekor kırdı

İngiliz online emlak şirketi Rightmove tarafından geçen ay yapılan açıklamada, başkent Londra’da ortalama bir konutun kirasının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 14 artarak aylık 2 bin 501 sterlin ile tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiği bildirilmişti.

İngiltere’de enflasyon martta yüzde 10,1 olmuştu. Gıda enflasyonu ise yüzde 19,1 ile 46 yılın en yüksek seviyesini görmüştü.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçen hafta enflasyonun yüzde 2 hedef seviyesine düşürülebilmesi amacıyla politika faizini üst üste 12’inci kez artırarak, yüzde 4,25’ten yüzde 4,50’ye yükseltmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.