kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sadiq Khan: ”Londra’nın uygun fiyatlı yeni konut hedefi gerçekleştirildi”

Sadiq Khan: ”Londra’nın uygun fiyatlı yeni konut hedefi gerçekleştirildi”
15.05.2023
0
A+
A-

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, başkentteki uygun fiyatlı yeni konutlar için kendi inşaat hedefini karşıladığını söylüyor. 2015-16 ve 2022-23 yılları arasında tamamlanan 63,817 uygun fiyatlı konut olduğunu ve bu süre içinde 116,000 uygun fiyatlı konutun başlatıldığını belirtti. “Bu, ihtiyaç duyduğumuz konut inşaatı devriminin başlangıcıdır” dedi. Muhafazakar Londra Meclis Başkanı Andrew Boff ise belediye başkanının “gelecekte olası bir plan olarak bir tabloda yer alan konutlara” daha az odaklanması gerektiğini söyledi. “Başladığını söylediği konutları tamamlama konusunda çok, çok yavaş davranıyor” diye ekledi. Khan, hedefini, önceki belediye başkanı Boris Johnson’ın görev süresinin son yılı olan 2015-16’daki 7,189 uygun fiyatlı konutun inşasını içererek karşıladı. Johnson, 2016 Mayısında belediye başkanlığı görevinden alındı. Onun ofisi, son mali yılda 25,000’den fazla uygun fiyatlı konutun başlatıldığını söylüyor. Mevcut belediye başkanı, bu rakamların 1930’lardan bu yana herhangi bir dönemde tüm konut türlerinin en iyi tamamlanma oranını temsil ettiğini belirtiyor.

Londra’da Uygun Fiyatlı Konut Programı kapsamında bir ev inşa etme maliyeti geçen yıl City Hall tarafından 41,551 sterlinden 114,285 sterline yükseldi. Sosyal Konut Eylem Kampanyası’nın (SHAC) sözcüsü BBC’ye şunları söyledi: “GLA (Greater London Authority), yalnızca yeni siteler inşa etmeye odaklanıyor ve mevcut sosyal konut stokunun kötüleşen durumunu veya yıkıp yeniden inşa etmek yerine yenilemeye ihtiyacı göz önüne almıyor. “Bu yaklaşım, toplumlar için kötü ve çevre için kötüdür, ayrıca birkaç yıl içinde yapısal sorunlar geliştiren kötü inşa edilmiş yeni binalar hakkında gittikçe artan sayıda şikayet endişesi de taşıyoruz. “SHAC’a sızdırılan belgelerden biliyoruz ki GLA, en düşük ‘sosyal kira’ kiralama için çok fazla konutun olduğunu düşündüğü konut derneklerinin tekliflerini reddetti.”

‘Farklı bir dönem’

Housing Ombudsman danışma kurulunda yer alan konut uzmanı Maureen Corcoran, belediye başkanını hedefi karşıladığı için övdü, ancak bağlamın önemli olduğunu söyledi.

Dedi ki: “Biz 1970’lerden farklı bir dönemdeyiz ve çok daha fazla konut ihtiyacımız var.

“1970’lerde, sıradan bir Londra öğretmeni, otobüs şoförü veya sosyal hizmet uzmanı, Londra’nın çoğu bölgesinde bir ev satın alacak güce sahipti.

“Şimdi durum böyle değil ve birçok insan kiralık evlere ihtiyaç duyuyor ve kiralamak için seçenekleri, Sadiq’in de belirttiği gibi, çok sınırlı ve büyük ölçüde özel sektörde, ki bu oldukça pahalı.”

Khan şöyle dedi: “Talep arzı karşılayana kadar, şu anda Londra’da özel sektörde kiralıkta olan insanların sayısı rekor seviyede olmaya devam edecek.

“Mevcut sistem işlemiyor. Bu yüzden hükümetin genel olarak daha uygun fiyatlı konutlar inşa etmek için daha fazla yatırım yapmasına ve aynı zamanda kiracı haklarını reforme ederek daha fazla koruma sağlamasına ihtiyacımız var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.