kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5557
EURO
34,8672
STERLIN
40,5359
BITCOIN
$66.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Polis Bulgaristan fuhuş çetesini hedef alarak Wood Green’de baskın yaptı

Polis Bulgaristan fuhuş çetesini hedef alarak Wood Green’de baskın yaptı
30.04.2023
0
A+
A-

Sekiz kadın ve üç erkek, savunmasız Bulgar kadınları hedef alan ve onları İngiltere’deki genelevlere yerleştiren bir insan ticareti operasyonuyla bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Polis, Wood Green ve Tottenham’daki baskınlar dahil olmak üzere İngiltere’de dört baskın yaptı. Wood Green’deki bir adreste, şu anda uzman memurlardan destek alan bir kadın bulundu. 26 Nisan’daki bu tutuklamalar, Europol ve Met, Bulgar makamları ile birlikte İngiltere’ye kadın ticareti yaptığına inanılan bir organize suç ağı izledikten sonra gerçekleştirildi. Wood Green, Tottenham, Cheshunt ve Milton Keynes’teki gayrimenkuller arandı ve ayrıca Bulgaristan’da altı baskın yapıldı.

El konulan varlıklar arasında yaklaşık 1 milyon sterlin değerinde nakit para, yüksek değerli araçlar ve mülkler yer aldı. İngiltere’de altı ve Bulgaristan’da üç kişi gözaltına alındı. İddia edilen ağın tüm dokuz üyesi modern kölelik, fuhuş kontrolü, uyuşturucu tedariği ve kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Met’in Merkezi Uzmanlık Suçları Modern Kölelik Birimi’nden Dedektif Müfettiş Jim Madden, “Bugün bu organize suç ağını önemli ölçüde bozduk. Bu ağın üyeleri, savunmasız Bulgar kadınları İngiltere’ye getirme ve ticarete kurban etme şüphesi altındadır. Bu kadınlar, şiddet korkusu nedeniyle genelevlere yerleştirildi ve zorla fuhuşa zorlandılar. Maalesef, bu tür sömürü olayları hala Londra ve İngiltere genelinde devam ediyor.

Met’in Modern Kölelik Birimi, insan ticareti ve zorla çalıştırma ile ilgili kişileri tespit etmek için günün her saati çalışıyor ve her yıl yüzlerce kurbanı koruma ve destekleme rolü oynuyor.” dedi.

Ayrıca “Modern kölelik kurbanı olabileceğine veya temas halinde olduğunuz birinin kurban olabileceğine dair şüpheleriniz varsa, The Salvation Army’nin 0800 808 3733 numaralı 24 saatlik gizli yönlendirme yardım hattını arayarak destek alabilirsiniz. Modern Kölelik Yardım Hattı’na şüphe bildirebilir veya tavsiye alabilirsiniz.” diye ekledi.

Kaynak: Enfield Independent

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.