kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
STERLIN
40,6561
BITCOIN
$64.769
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere İşçi Partisi’nin önde gelen milletvekillerinden Diane Abbott’un parti üyeliği Yahudilerle ilgili sözlerinin ardından askıya alındı

İngiltere İşçi Partisi’nin önde gelen milletvekillerinden Diane Abbott’un parti üyeliği Yahudilerle ilgili sözlerinin ardından askıya alındı
24.04.2023
0
A+
A-

İngiltere’de İşçi Partisi’nin önde gelen milletvekillerinden Diane Abbott’un parti üyeliği, Yahudi toplumuyla ilgili sözleriyle ilgili başlatılacak soruşturma süresince askıya alındı.

Abbott’un Observer gazetesine yazdığı yazıda, Yahudi düşmanlığının, siyahların maruz kaldığı ırkçılıktan farklı olduğu yönündeki sözleri tepkilere neden oldu.

İşçi Partisi sözcüsü, partinin “son derece saldırgan ve yanlış olan bu yorumları” kesinlikle kınadığını bildirdi.

Parti, soruşturmanın ne zaman başlayacağı ve kim tarafından yönetileceğine dair bilgi vermedi.

İşçi Partili politikacı, Pazar günü yayımlanan yazısında “farklı noktalara sahip birçok beyaz insanın” önyargılar yaşayabileceğini söyledi.

Ancak bu kişilerin “hayatları boyunca” ırkçılığa maruz kalmadığını ifade etti.

Daha sonra Twitter’da bir paylaşım yapan Abbott, gazeteye gönderdiği yazının bir taslak metin olduğunu belirterek, sözlerini kayıtsız ve şartsız bir biçimde geri aldığını belirtti ve özür diledi.

İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu da dahil olmak üzere birçok kurum, Abbott’un ifadeleri “utanç verici” olarak değerlendirirken, özrünün ise “inandırıcı olmadığını” savundu.

Yahudi olan İşçi Partisi Milletvekili Dame Margaret Hodge da Abbott’un ifadeleri için “son derece saldırgan ve üzücü” değerlendirmesini yaparak tepki gösterdi.

Hodge, soruşturma başlatılmasını savundu ve “Yorumları araştırılacak. Abbott’un parti üyeliği de derhal askıya alındı” dedi.

İşçi Partisi’ni destekleyen ve Yahudi üyelerden oluşan bir örgüt olan Yahudi İşçi Hareketi, parti kararını “üzülerek” desteklediğini söyledi.

Abbott’un İngiltere’nin ilk siyah kadın milletvekili ve en muteber politkacılarından biri olduğunu hatırlatan Yahudi İşçi Hareketi, “Irkçılığa karşı mücadelede birleşmemiz gerek. Birbirimize karşı bölünmemeliyiz” ifadelerini yer aldığı bir Twitter paylaşımı yaptı:

“Irkçılık hiyerarşisi yalnızca toplulukları böler ve ırkçıların ekmeğine yağ sürer.”

Abbott, parti üyeliğinin askıya alınmasıyla birlikte parlamentoda bağımsız milletvekili olarak oturacak.

İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn’in de, parti içinde Yahudi düşmanlığı ile ilgili yürütülen bir soruşturmada, lider olduğu dönemde partinin “hukuksuz ayrımcılık ve taciz olaylarından sorumlu tutulması” ardından yaptığı açıklama üzerine parti üyeliği askıya alınmıştı.

Jeremy Corbyn

İşçi Partisi içindeki anti-Semitizmin (Yahudi düşmanlığı) “siyasi nedenlerle ciddi biçimde abartıldığını” ifade eden Corbyn, parlamentoda hala bağımsız milletvekili olarak yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.