kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4964
EURO
34,8120
STERLIN
40,6382
BITCOIN
$61.196
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kraliçe’nin en özel mirası ‘doğurmadığı’ kızına kaldı

Kraliçe’nin en özel mirası ‘doğurmadığı’ kızına kaldı
11.03.2023
0
A+
A-

Ama bütün bunların yanında biri vardı ki o kişi aileye sonradan katılmış olmasına karşın cenaze merasiminin çeşitli evrelerinde Kraliçe’nin kendi öz çocuklarından daha fazla ilgi çekti. Bunun nedeni de öbür akrabaları üzere hislerini gizlemek yerine etrafını saran kameralara ve meraklı bakışlara aldırmadan gözyaşlarını hür bırakmasıydı.

Kim bilir tahminen de sahiden acısı öylesine büyüktü ki ‘anne’ diye seslendiği Elizabeth’in kaybından doğan yıkımı saklamaya, protokol gereği de olsa gözyaşlarını tutmaya gücü, kuvveti kalmamıştı. Kraliçe 2. Elizabeth’in sonsuzluğa uğurlandığı o günlerde işte akıllarda en çok bu siyahlar içindeki bayanın dışa yansıyan acısı kaldı.

KRALİÇE’DEN KALAN ‘ÖZEL MİRAS’

2022 yılının eylül ayındaki Kraliçe’ye veda merasimlerinde, gözünden yaş eksik olmayan o bayan artık apayrı bir nedenle yeniden bütün ilgi dolu bakışları üzerinde topladı. Üstelik bu kere hem yüzünü güldüren hem de Kraliçe’den kendine kalan özel bir “miras” sayesinde. Artık gözyaşı dökmek yerine, aile içindeki yeni pozisyonunun tadını çıkarıp etrafına gülücükler dağıtıyor. Zira o bayan, bir vakitler Kraliçe 2. Elizabeth’in sahip olduğu o unvanın yeni sahibi. Yani o acılı bayan, 10 Mart 2023 tarihi prestijiyle artık Edinburgh Düşesi. Ki bu unvan, öldüğünü güne kadar Kraliçe’nin elindeydi.

Evet… Kelamın bu noktasında İngiliz kraliyet ailesinde olup bitenleri merakla izleyenler hangi aile üyesini kast ettiğimizi anladı zati. Sophie Rhys Jones… Evlilik sonrası ismiyle Wessex Kontesi Sophie!

Kocası Prens Edward’ın 59’uncu doğum günü olan 10 Mart’ta ağabeyi Kral Charles tarafından Edinburgh Dükü ilan edilmesinden sonra artık Sophie de hiyerarşide biraz daha yükseldi. Edinburgh Dükü’nün karısı olarak Edinburgh Düşesi unvanını aldı.

UYGUN VAKTİ BEKLEDİ

Bu ortada yeri gelmişken hatırlatalım, bu unvanın kime gideceği çok uzun vakittir merak konusuydu. Kraliçe’nin kocası Prens Philip, Elizabeth ile evlenirken ona Edinburgh Dükü unvanı verilmişti. Hasebiyle Kraliçe’nin taşıdığı unvanlardan biri de Edinburgh Düşesi’ydi. Philip’in 2021’deki vefatından sonra bu unvan, aileden kimseye verilmedi. Kraliçe’nin vefatından sonra birebir merak bir defa daha uyandı.

Sonuçta artık bu iki unvanı taşıyan kimse olmadığına nazaran herkes kimin bu “şerefe” ulaşacağını büyük bir merakla beklemeye başladı. Bir orta Charles’ın, kelam konusu unvanı torunu Charlotte’a vereceği ileri sürülse de kulislerde uzun müddettir öbür bir söylenti dolaşıyordu. Charles, Edinburgh Dükü unvanını en küçük kardeşi Edward’a vermek için uygun vakti bekliyordu. Hakikaten o denli de oldu. 10 Mart’taki 59’uncu doğum gününde Edward, yıllarca babasının taşıdığı unvanın sahibi oldu. Sonuç olarak karısı Sophie de bundan bu türlü Edinburgh Düşesi pozisyonuna yükseldi.

KRALİÇE’YE ‘ANNE’ DİYORDU

Aslına bakılırsa ailenin içine doğan ve bu unvanı alması pek doğal olan Edward’ın hiyerarşideki yeni yeri kimseyi çok heyecanlandırmadı. Asıl dikkat çeken kişi karısı Sophie oldu. Zira Kraliçe’ye yakınlığıyla bilinen, onu erken yaşta yitirdiği annesinin yerine koyan ve “anne” diye hitap eden Sophie, çok uzun vakittir kraliyet ailesinin kapalı silahlarından biri olarak nitelendiriliyor.

Geçmişte yarattığı büyük skandalı saymazsak İngiliz kraliyet ailesinin çizgisini hiç bozmayan üyelerinden biri olan Sophie, etrafındaki herkesle çok da düzgün geçinmediği bilinen Kraliçe 2. Elizabeth’in en yakınlarından biriydi. Kral Charles başta olmak üzere aile üyeleriyle de ortası her vakit güzel oldu. Bilhassa Prens William’ın eşi Kate Middleton ile kardeş üzere geçindikleri aile hayatından yansıyan bir gerçek. Fakat birçok yoruma nazaran Charles, hem kendisiyle ortası güzel olan hem de annesi Elizabeth ile âlâ geçinen gelin Sophie’yi kardeşi aracılığıyla bu halde ödüllendirmiş oldu.

YENİ UNVANIYLA BİRİNCİ ZİYARETİNİ YAPTI

Bu kararın akabinde artık Edward ile Sophie, aile içi hiyerarşide güzelce yükseldi. Protokol kuralları gereği Edward ile Sophie, en kıdemli kraliyet ailesi üyeleri ortasına katıldı. Çift, Edinburgh Dükü ve Edinburgh Düşesi ilan edilmelerinin akabinde birinci iş olarak İskoçya’da Edinburgh’yu ziyaret etti. Orada da halkın geniş bir kısmımın sevgi şovlarıyla karşılandı.

SIRADAN BİR AİLENİN KIZI OLARAK DOĞDU

Sophie’nin neden bu kadar ilgi çektiğine gelirsek… Sophie Rhys Jones sıradan bir ailenin kızı. Yani evlenmeden evvel rastgele bir soyluluk unvanı taşımıyordu. Artık Kate Middleton, Meghan Markle üzere isimler sayesinde çok şaşırtan olmayan bir hale gelse de İngiliz kraliyet ailesinin birinci “halktan” gelinlerinden biri. Aileye katıldığı birinci devirlerde Kraliçe’nin başını ağrıtan bir skandalın kahramanı olsa da Sophie sonradan Kraliçe’nin en sevdiği ve âlâ geçindiği gelinine dönüştü.

EVLİLİK YOLUYLA AİLEYE GİREN BİRİNCİ ORTA SINIF KÖKENLİ GELİN 

1965 yılında dünyaya gelen Sophie Rhyse Jones, İngiliz kraliyet ailesine evlilik yoluyla giren birinci orta sınıf üyesi. 1999 yılında Prens Edward ile evlenen Sophie, bundan sonra Wessex Kontesi unvanını aldı. Sophie Rhyse Jones’un annesi bir sekreterdi, babası da bir lastik şirketinde yönetici olarak çalışıyordu.

Kraliçe’nin beğenilen gelini, 1987 yılında müstakbel kocası Edward ile tanıştığında bir radyoda çalışıyordu. Daha sonra bir Halkla Bağlantılar Firması kurdu ve çocuk kitaplarının tanıtım işlerini üstlendi. Sophie, 1999’da Prens Edward ile evlendiğinde kısa saçları nedeniyle o sıralar vefatı daha çok yeni olan Prenses Diana’ya benzetildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.