kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
STERLIN
40,7349
BITCOIN
$65.128
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiliz hükümetinin planı ortaya çıktı: Tüm kedileri öldürmeyi düşünmüşler

İngiliz hükümetinin planı ortaya çıktı: Tüm kedileri öldürmeyi düşünmüşler
03.03.2023
0
A+
A-

24 milyondan fazla kişinin koronavirüse yakalandığı ve 220 bine yakın can kaybının yaşandığı İngiltere’den çok konuşulacak bir itiraf geldi. Hükümetin, virüsün yayılmasını önlemek için tüm kedileri öldürmeyi planladığı ancak bundan hızlı bir şekilde vazgeçtiği ortaya çıktı.

2019 yılının sonlarında Çin’de ortaya çıkan ve 2020 yılından itibaren tüm dünyayı esir alan koronavirüs salgınına dair yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aşılarla ve alınan tedbirlerle virüsün yayılmasının önüne geçildi, bu dönemde hayvanlarla ilgili de birçok gelişme yaşandı. Bazı araştırmalar evcil hayvanların da aşıya ihtiyacı olabileceğini, bazı araştırmalar ise 6 kişiden birinin koronavirüsü evcil hayvanına bulaştırdığını ortaya koydu. İngiltere’den gelen haber ise katliam planını ortaya çıkardı.

Eski Sağlık Bakan Yardımcısı Lord Bethell, ülkede alınacak sert koronavirüs önlemleri arasında ‘tüm kedileri öldürmenin’ de olduğunu ancak bundan vazgeçildiğini, sadece ilk aşamalarda tartışıldığını söyledi. Çok konuşulan itiraf, koronavirüs salgınının zirve yaptığı sırada bakanlar ve yetkililer arasında dolaşan WhatsApp mesajlarının sızdırılmasının ardından geldi.

KONU KISA SÜREDE KAPATILDI

Channel 4 News’e konuşan Lord Bethell şunları söyledi: “Unutmamamız gereken şey, bu hastalık hakkında ne kadar az şey anladığımızdır. Evcil hayvanların hastalığı bulaştırıp bulaştırmayacağı konusunda çok net olmadığımız bir an vardı. Aslında, bir anda halktan ülkedeki bütün kedileri yok etmesini istememiz gerekebileceğine dair bir fikir oluştu. Ancak konu hızla kapatıldı. Bunu yapmak isteseydik ne olacağını hayal edebiliyor musunuz?”

SİYAM KEDİSİ KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

Öte yandan İngiltere’de bir siyam kedisi, koronavirüse yakalanan ilk kedi olarak kayıtlara geçmişti. Daha sonra evcil kediler konusunda temkinli davranılması gerektiğini açıklayan yetkililer, kedi sahiplerinin evcil hayvanlarını öpmemeleri ve hijyene uymaları gerektiğini açıklamıştı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.