kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
STERLIN
40,7662
BITCOIN
$62.338
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

2000 yıllık Roma kalıntısı, örgü aleti değil seks oyuncağı olabilir

2000 yıllık Roma kalıntısı, örgü aleti değil seks oyuncağı olabilir
22.02.2023
0
A+
A-

İki bin yıllık penis şeklinde oyulmuş tahta bir objenin İngiltere’deki Romalılar tarafından seks oyuncağı olarak kullanılmış olabileceği tahmin ediliyor.

1992 yılında İngiltere’yi doğu-batı istikametinden neredeyse ortadan kesen Hadrian Duvarı yakınlarındaki Romalılara ait Vindolando kalesinde, bir çukurda bulunan obje ilk etapta bir örgü aleti olarak sınıflandırılmıştı.

Fakat haftasonunda Antiquity dergisinde yayınlanan bir makalede objenin çok sayıda ayakkabı ve giyim aksesuarı ile birlikte bulunması nedeniyle bu şekilde yanlış bir değerlendirmede bulunulmuş olabileceği belirtildi.

Makalede, 16 santimetre uzunluğundaki objenin penetrasyon amaçlı olmasa da daha çok klitoral uyarma amaçlı olarak kullanılmış olabileceği üzerinde duruldu.

Bulgunun seks oyuncağı olduğu kesinleşirse bu Romalılar döneminden kalma minyatürize edilmemiş bilinen ilk örnek olacak.

Makalenin başyazarlarından Newcastle Üniversitesi öğretim üyesi Rob Collins, CNN’e verdiği röportajda “Bu bizim için bir sürpriz olmaz. Roma sanatı ve edebiyatından dildoların kullanıldığını, yani o dönemde var olduklarını biliyoruz. Fakat arkeolojik olarak henüz örnek bulamamıştık” ifadelerini kullandı.

Bu tür objelerin bulunamamasındaki ana nedenlerden biri organik malzemelerden üretildikleri için zamanla yok olmaları gösteriliyor.

Öte yandan araştırmacılar bu objenin seks oyuncağı olduğu netleşse bile sadece zevk amaçlı kullanılmamış olabileceğini vurguluyor. Objenin bir köle sahibi tarafından köleler üzerinde güç göstergesi olarak kullanılmış olabileceğine de dikkat çekiliyor.

Çalışmada penise benzeyen küçük boyutlu objelerin kolye gibi takılarda iyi şans ve nazardan korunmak için sık sık kullanıldığı fakat böyle bir amaçla kullanılan gerçek boyutlu bir örneğin bulunmadığı vurgulandı.

Objenin iki uçlarındaki aşınmanın orta kısımlara göre daha fazla yıpranmış ve düz yüzeyli olmasının bu kısımların elle tutulması veya deriyle teması nedeniyle vücut yağlarına daha fazla temas etmesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Çalışmada obenin yemek, kozmetik ürünleri veya ilaç hazırlamada farklı malzemeleri ezmek ve karıştırmak için de kullanılmış olabileceğine dikkat çekilirken zaman içerisinde kullanım amacının da değişmiş olabileceği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.