kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
STERLIN
40,3408
BITCOIN
$64.411
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiltere ve Yeni Zelanda Başbakanlarından esprili paylaşımlar

İngiltere ve Yeni Zelanda Başbakanlarından esprili paylaşımlar
26.01.2023
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak dün, yeni göreve başlayan Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins’in sosisli rulo böreği sevgisine gönderme yaparak “Umarım yakında ortak önceliklerimizi şahsen tartışırız- belki İngiliz sosisli rulo böreği eşliğinde?

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak dün, yeni göreve başlayan Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins’in sosisli rulo böreği sevgisine gönderme yaparak “Umarım yakında ortak önceliklerimizi şahsen tartışırız- belki İngiliz sosisli rulo böreği eşliğinde?” mesajını paylaştı. Hipkins ise Sunak’ı yanıtlayarak “Domates sosunu ben getiririm” dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, dün sosyal medya üzerinden Yeni Zelanda Başbakanı olarak yeni göreve başlayan Chris Hipkins’in ‘sosisli rulo böreği’ sevdiğine dair bir haberi esprili bir dille paylaşarak, “Yeni Zelanda’nın yeni Başbakanı olarak Chris Hipkins ile çalışmayı dört gözle bekliyorum. Ülkelerimizin pek çok ortak noktası var ve umarım yakında ortak önceliklerimizi şahsen tartışırız- belki İngiliz sosisli rulo böreği eşliğinde?” ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda Başbakanı Hipkins ise aynı esprili üslupla Sunak’ın mesajını yanıtlayarak “Domates sosunu ben getiririm. Birlikte çalışmayı, pek çok değeri ve – aralarında sosisli rulo börek de olan – ortak noktayı paylaşan iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi ilerletmeyi, dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

HIPKINS’IN SOSLİ RULO BÖREĞİ SEVGİSİ

Hipkins, sosisli rulo böreğini çok sevdiği için Eylül ayındaki doğum gününde sosisli rulo böreğinden yapılmış bir doğum günü pastasını kesmiş ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşmıştı. Sosisli rulo börek, İngilizlerin sıkça tükettiği bir yemek olarak biliniyor. Yeni Zelanda halkının ise birçok yemeği yanında mutlaka domates sosu tükettiği bilinmektedir. Domates sosu, Yeni Zelandalılar için vaz geçilmez bir sostur ve marketlerde çoğunlukla ‘ketçap’ yerine ‘domates sosu’ ismiyle satılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.