kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,7996
STERLIN
40,3508
BITCOIN
$66.125
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Teddy Hobbs, Mensa’nın en genç üyesi oldu

Teddy Hobbs, Mensa’nın en genç üyesi oldu
24.01.2023
0
A+
A-

İngiltere’de yaşayan dört yaşındaki Teddy Hobbs, kendi kendine okumayı ve saymayı öğrendikten sonra yüksek IQ’su olan insanların alındığı Mensa’nın en genç İngiliz üyesi oldu.

Çince de dahil olmak üzere birçok dilde 100’e kadar sayabilen ve kendi kendine okumayı öğrenen 4 yaşındaki Teddy Hobbs, Mensa’nın en genç İngiliz üyesi oldu. İngiltere’de yaşayan Hobbs, ailesinin ricası üzerine yapılan testten sonra yüksek IQ puanı olan kişilerin alındığı Mensa’ya kabul edildi.

‘ANLAMADIĞIM SESLER ÇIKARINCA NE OLDUĞUNU SORDUM’

The Guardian’ın haberine göre Hobbs, kendi kendine okumayı televizyon izleyerek ve tabletinden oyun oynayarak iki yaşında öğrendi. Hobbs’un annesi Beth, önce durumu fark etmediklerini ve kendi kendine sesler çıkardığını sandıklarını fakat daha sonra Çince sayı saydığını anladıklarını aktardı. Anne Beth, “Anlamadığım sesler çıkarmaya başlayınca, ne olduğunu sordum ve bana Çince sayı saydığını söyledi. Her birkaç ayda bir ilgilendiği yeni bir konuyu seçiyor. Bazen bu sayılar oluyor, bir dönem zaman çizelgeleri ile çok ilgileniyordu. Şimdi ülkeler, haritalar ve başka dillerde sayı saymayla ilgileniyor” dedi.

YÜZDE 0.5’LİK DİLİMDE

The Times’ın aktardığına göre IQ ortalamasının yüzde 0.5’lik dilimde olduğunu da söyleyen Beth, bunun ebeveynlikte sorunlara yol açabileceğini de dile getirdi. Durumunu bilmemesinin Hobbs’un yararına olacağını ancak Hobbs’un arkadaşları daha okuyamadığı için şimdiden fark ettiğini söyledi. Hobbs’un ise, bunu normalleştirdiğini, ”Arkadaşım okuyamıyor ama benden iyi koşabiliyor, hepimizin kendi yetenekleri var” dediğini aktardı.

Mensa, kendi yaptığı IQ testinin sıralamasında sadece yüzde 2’lik dilime girenleri kabul eden bir kuruluş. Normalde çocukları değerlendirmeseler de ailelere psikolog desteği ile yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.