kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3814
EURO
34,6862
STERLIN
40,6285
BITCOIN
$63.146
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Olaylı protestolar için polisin yetkilerini genişletmeye yönelik yeni planlar var

Olaylı protestolar için polisin yetkilerini genişletmeye yönelik yeni planlar var
16.01.2023
0
A+
A-

Yeni hükümet planları kapsamında, polisin protestoları ciddi bir aksamaya yol açmadan önce durdurmasına izin verilebilir.

Downing Street, önerilerin memurların yolları kapatmak ve yavaş yürümek gibi taktikler kullanan “yıkıcı bir azınlığa” baskı yapmasına yardımcı olacağını söyledi. Değişikliklerin polise ne zaman müdahale edebilecekleri konusunda daha fazla esneklik ve netlik sağlamayı amaçladığını söyledi.

Ancak insan hakları grubu Liberty, önerilerin protesto hakkına bir saldırı anlamına geldiğini söyledi. Planlar, Pazartesi günü tanıtılacak olan Kamu Düzeni Yasa Tasarısında yapılacak bir değişiklikle belirlenecek.

 Amacı, çevre aktivistleri Just Stop Oil, Insulate Britain ve Extinction Rebellion gibi yolları kapatmak da dahil olmak üzere taktikler kullanan grupların yıkıcı protestolarını bastırmak. İngiltere ve Galler’i kapsayan yasa tasarısı şu anda Lordlar Kamarası tarafından inceleniyor ve bu aşamada yapılacak herhangi bir değişiklik yasalaşmadan önce akranları tarafından engellenebilir.

Önerilerin, protestoları durdurmak için polisin yetkilerini artırmaya yönelik daha önceki girişimleri eleştiren bazı akranların güçlü muhalefetini kışkırtması muhtemel. 10 numara, değişikliklerin polisin bir protestoyu durdurmak için kesinti yapılmasını beklemek zorunda kalmayacağı anlamına geleceğini söyledi.

Güçlerin, aynı grubun bir dizi protestosunu bağımsız olaylar olarak görmek yerine “toplam etkisini” de değerlendirebileceğini söyledi. Başbakan Rishi Sunak şunları söyledi: “Protesto hakkı demokrasimizin temel bir ilkesidir, ancak bu mutlak değildir. Bireylerin hakları ile çalışkan çoğunluğun günlük yaşamlarını sürdürme hakları arasında bir denge kurulmalıdır. bugünün işi.

Küçük bir azınlık tarafından sıradan halkın hayatını alt üst eden protestolara izin veremeyiz” dedi. Ulusal Polis Şefleri Konseyi’nin kamu düzeni ve kamu güvenliği lideri Emniyet Müdürü BJ Harrington, “Bu, memurların güvenle ve hızlı bir şekilde harekete geçmesini ve uygun olduğunda tutuklama yapmasını destekleyecektir” dedi.

10 Numara, Kamu Düzeni Yasa Tasarısında yapılacak bir değişikliğin, polise göstericileri “gerilla taktikleri” kullanarak ve “kaosa” neden olarak durdurma konusunda “daha fazla esneklik ve netlik” kazandıracağını söylüyor.

Ancak, mevcut durumda, netlik yolunda çok az şeyimiz var çünkü her şey bir “ciddi bozulma” tanımına bağlı ve bizde henüz bir tanım yok.

Muhalefet partileri ve sivil özgürlük kampanyacıları, polisin zaten tehlikeli veya oldukça rahatsız edici protestolarla başa çıkma yetkisine sahip olduğunu savunuyorlar. Kamu Düzeni Yasa Tasarısı, polisin bireylere kısıtlamalar getirmesine ve daha fazla durdurma ve arama yetkisi vermesine olanak tanıyan ciddi kesinti emirleri getirecekti.

Bununla birlikte, kıdemli polis memurları, içtihat hukukunun karmaşıklığı göz önüne alındığında daha fazla açıklığa ihtiyaç olduğunu savunuyorlar. Büyükşehir Polis Komiseri Sir Mark Rowley, “haklar dengesinin nerede sağlanması gerektiğini” bilmek istediğini söyledi. Sarah Everard’ın nöbetinin polis tarafından yönetilmesi, geçen yıl Mart ayında Yüksek Mahkeme’nin bu muamelenin organizatörlerin haklarını ihlal ettiğine karar vermesine yol açan yasal işlemlere ilham verdi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.