kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere finansal düzenleme reformlarını açıkladı

İngiltere finansal düzenleme reformlarını açıkladı
09.12.2022
0
A+
A-

İngiltere maliye bakanlığının bugün açıkladığı reformlar kapsamında, finans sektörü yeniden yapılandırılacak, bankacıların verdikleri kararlardan sorumlu tutulmalarına dair kurallar gözden geçirilecek ve küçük bankaların sermaye yeterliliği düşürülecek.

İngiltere maliye bakanlığının bugün açıkladığı reformlar kapsamında, finans sektörü yeniden yapılandırılacak, bankacıların verdikleri kararlardan sorumlu tutulmalarına dair kurallar gözden geçirilecek ve küçük bankaların sermaye yeterliliği düşürülecek.

Londra’nın Brexit sonrasında Avrupa Birliği (AB) ile büyük oranda ilişkisi kesilirken, Amsterdam Londra’yı geçerek Avrupa’nın en büyük borsa merkezi olmuştu.

Açıklanan reformlar, açığa satış kurallarının ve halka arz sırasında yayımlanan şirket prospektüslerinin gözden geçirilmesi ile İngiltere AB üyesiyken oluşturulan kuralların iptali ya da yeniden yapılandırılmasını kapsıyor.

KURALLARIN DETAYLARI

Reformlar aynı zamanda, on yıldan uzun süre önce ülkede yaşanan ekonomik krizin ardından oluşturulan iki kural dizisini hedef alıyor. Finansal kriz sırasında İngiltere hükümeti sermaye eksiği bulunan bankaları iflastan kurtarmak zorunda kalmış ancak bunun sonucunda yalnızca birkaç bankacı cezalandırılmıştı.

Reform öncelikle kıdemli yöneticiler ve sertifikasyon rejimi (SMCR) adındaki kuralları hedefliyor. SMCR kapsamında bankaların ve sigorta şirketlerinin, risk yönetimi gibi faaliyet alanlarının her birinden sorumlu yöneticiyi açıklamaları gerekiyor. Bu sayede piyasa regülatörleri, yapılan hatalar için bireyleri cezalandırabiliyor.

Hedeflenen ikinci kurallar dizisi ise bankaların, perakende birimlerini koruyacak sermaye ayırarak mevduatlarını türev kontrat işlemleri gibi riskli faaliyetlerinden korumalarını gerektiriyor.

Bu kuralın reformu ile perakendecilik odaklı bankaların zorunluluğu ortadan kaldırılacak ve “mevduat sahiplerine yönelik korumalar sabit tutulurken şirketler üzerindeki gereksiz regülasyon yükü hafifletilecek.”

İngiltere’nin artık mutabık kalması gereken uluslararası düzenleme bulunmadığından, koruma sermayeleri ve bankacıların sorumluluklarına dair daha radikal adımlar atılması da mümkün. (REUTERS)

İngiltere'de restoran iflasları yüzde 60 arttı

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.