kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5991
EURO
34,7956
STERLIN
40,3333
BITCOIN
$66.204
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

‘İngiltere’nin Escobar’ı 14 yıl sonra serbest

‘İngiltere’nin Escobar’ı 14 yıl sonra serbest
23.11.2022
0
A+
A-

Azılı suçlu Pablo Escobar’la karşılaştırılan ve tutuklu bulunduğu hapishanede kadın gardiyanla yaşadığı yasak ilişki mahkemelik olan uyuşturucu baronu, yıllar sonra yeniden manşetlerde.

Skandal, 2018 yılında İngiltere’nin en azılı suçlularının cezalarını çektiği HMP Frankland Hapishanesi’nde yaşandı. Tecrübeli bir kadın gardiyan ile pek çok suça karışmış olan gangster arasında uygunsuz ilişki yaşandı. İngiltere’nin Durham kentinde yaşayan Stephanie Smithwhite, HMP Frankland Hapishanesi’nde görev yapan tecrübeli bir gardiyandı. O dönem 40 yaşında olan gardiyan ve uyuşturucu baronu, altı ay boyunca devam eden bir yasak ilişki yaşadı. 2018’in haziran ayında başlayan bu ilişki, ocak ayına dek devam etti.

SEVGİLİSİNİN ADINI DÖVME YAPTIRDI

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Stephanie Smithwhite, mahkemeye çıkartıldı ve kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti. Gardiyanın, sevgilisinin hapishaneye telefon sokmasına göz yumduğu, onunla ilişkiye girmek için üniformasına delik açtığı ve sevgilisinin adını kalçasına dövme yaptırdığı gibi akılalmaz bilgiler, mahkemeye sunuldu.

12 YAŞINDA İLK SABIKA

Sonunda 40 yaşındaki Stephanie, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gardiyanın hem kariyerine hem saygınlığına hem de özgürlüğüne mal olan ilişkiyi yaşadığı mahkum, sıradan bir isim değildi. Azılı suçlu, bir dönem “İngiltere’nin Escobar’ı olarak anılan Curtis Warren’dan başkası değildi.

İNGİLTERE’NİN PABLO ESCOBAR’I

Warren, suça karıştığında henüz çocuk yaştaydı. Henüz 12 yaşındayken araba çalan Curtis Warren, okulu yarıda bıraktı. 18’ine geldiğinde ise polis memuruna saldırmak ve kavgaya karışmak suçlarından hapishaneye gönderildi. Warren, o zamanlardan beri sayısız suça karıştı. Ve işte Bir zamanlar İngiltere’nin Pablo Escobar’ı olarak anılan uyuşturucu baronu, 14 yıl sonra tutuklu bulunduğu yüksek güvenlikli hapishaneden serbest bırakıldı.

200 MİLYON STERLİNLİK ÇETE

59 yaşındaki Curtis Warren’a bugün Cambridgeshire’daki Whitemoor Hapishanesi’nden güvenlik görevlileri tarafından eşlik edildi. Ve şimdi azılı suçlunun, bir zamanlar uyuşturucu imparatorluğunu yönettiği Merseyside bölgesine geri döndüğü söyleniyor.

İngiltere’nin çok okunan bulvaz gazetelerinden The Sun, eski mafya patronunun çetesinin daha önce 200 milyon sterlin değerinde olduğu yazdı. Gazetedeki habere göre Warren, mümkün olan en katı kefalet koşullarından bazılarıyla karşı karşıya kalacak.

HER ŞEY YASAK

Öncelikle, Warren’ın WhatsApp ve Facebook gibi sosyal medya uygulamaları kullanması yasak olacak. Eski uyuşturucu çetesi liderinin, herhangi bir arkadaşının arabasına binmeden önce, polis memurlarına 24 saat önceden haber vermesi gerekecek.

Ayrıca, bir dönem yasadışı yollardan kazandığı servetiyle dudak uçuklatan Warren’ın, üzerinde bin sterlinden fazla nakit bulundurması da yasaklandı. 59 yaşındaki suçlunun mali durumu, Ulusal Suç Teşkilatı (NCA) tarafından beş yıl süreyle incelenecek.

HAPİSTEN ÇIKINCA YAPTIĞI İLK ŞEY…

Warren’a yakın bir kaynak, “Curtis her zaman Liverpool’a geri dönmeyi planlıyordu” dedi.

İngiliz uyuşturucu kaçakçısı ve gangsterin avukatlığını üstlenen Anthony Barraclough, “Yapmak istediği ilk şey annesini görmek. O sadece huzur ve sessizlik istiyor. Düzgün, sıradan bir yaşam sürmesine izin verilmesini istiyor” diye konuştu.

HABER VERMEZSE BEŞ YIL HAPİS

Bir zamanlar Interpol’ün arananlar listesinin bir numarasında olan Warren, 2009 yılında 1 milyon sterlin değerinde esrar kaçakçılığı nedeniyle 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kasım 2013’te Warren’a 198 milyon sterlinlik bir müsadere emri ödemesi veya on yıl daha hapis yatması gerektiği açıklandı. 27 Mart 2014’te Warren’ın emri ödememesi nedeniyle temyiz başvurusunu kaybettiği ve bu nedenle hapiste kalacağı aktarıldı.

Warren, kripto para birimini kullanmaktan men edildi ve İskoçya’ya seyahat etmek isterse yedi gün önceden haber vermek zorunda, yoksa beş yıl daha hapisle karşı karşıya kalacak. Kefalet koşullarına uyulmaması, beş yıl daha hapis cezası almasına neden olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.