kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5008
EURO
34,9094
STERLIN
40,7397
BITCOIN
$63.260
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
16°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İşçi Partisi’nin hedefinde Clegg var

Muhalefetteki İşçi Partisi, önümüzdeki seçimde Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in koltuğundan indirmek için kolları sıvadı.

İşçi Partisi’nin hedefinde Clegg var
27.12.2014
0
A+
A-
Muhalefetteki İşçi Partisi, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in milletvekili olduğu Sheffield Hallam bölgesini, genç aday Oliver Coppard’la kazanmayı hedefliyor.

Muhalefetteki İşçi Partisi, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in milletvekili olduğu Sheffield Hallam bölgesini, genç aday Oliver Coppard’la kazanmayı hedefliyor.

 

Muhalefetteki İşçi Partisi, önümüzdeki seçimde Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in koltuğundan indirmek için kolları sıvadı. Muhalefet partisi, Koalisyon ortağı Liberal Demokrat partinin lideri olan Clegg’in 2005 yılından bu yana milletvekili olduğu Sheffield Hallam bölgesini kazanmak için büyük bir kampanya yürütüyor. Clegg, 1997 yılından bu yana Liberal Demokrat Parti’nin kontrolünde olan bölgeyi 2010’da yüzde 53 oy oranıyla kazanmıştı. İşçi Partisi’nin adayı ise o seçimlerde sadece yüzde 8 oy alarak üçüncü olabilmişti. Parti önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde, henüz 33 yaşında olan ve bölgede büyüyen genç politikacı Oliver Coppard’ı aday seçmişti.

Clegg’in 2010’dan bu yana Sheffield Hallam halkı arasında popülaritesini büyük ölçüde yitirdiğini iddia eden İşçi Partili’ler, Liberal Demokratların üniversite harçlarını sıfıra indirme sözüyle iktidara gelmesine rağmen, koalisyon hükümeti ilk senesini tamamlamadan bu harçların 9 bin sterline yükselttiğini hatırlatıyor. Clegg’in ayrıca Sheffield Forgemasters demir-çelik fabrikasına verilen devlet ödeneğinin durdurulmasını önlemediği için de tepki çektiği muhalefetin en önemli argümanları arasında.

Bir dönem İşçi Partisi’nin seçim koordinatörlüğü yapan Tom Watson, Times gazetesine verdiği demeçte partisinin adayları Coppard’ın kazanma şansının oldukça yüksek olduğunu iddia ederken “Bu koltuğu İşçi Partisi alabilir. Bir milletvekiline [Clegg’e] karşı hiç bu kadar düşmanlık görmedim. Bölge halkı hep iki konudan bahsediyor bana: Nick Clegg’in üniversite harçları konusunda duruşu ve Sheffield Forgemasters fabrikası” ifadelerini kullandı.

Nick Clegg’in sözcüsü ise Mayıs’ta yapılacak genel seçim öncesi oldukça emin konuşurken,  “Tom Watson’ın şatafatlı bir şekilde Crookes bölgesinde birkaç kapı çalmasının ötesinde Sheffield Hallam’da İşçi Partisi’nin pek de ilerleme sağladığını görmedik. İşçi Partililer bu konunda en az darmadağınık ekonomik politikalarında olduğu gibi kendilerini kandırıyorlar. Sendikalardan gelen büyük paralarla ve şahıslara yöneltilen nahoş saldırılarla Sheffield Hallam halkı ikna olmayacaktır” dedi.

1880’li yıllardan bu yana Muhafazakar Parti’nin kalelerinden birisi olan seçim bölgesi, 1997 yılında Liberal Demokratlar’ın kontrolüne girmişti. Bu ay yapılan bir kamuoyu anketinde Liberallerin İşçi Parti’li adayın sadece 3 puan önünde olduğu açıklanmıştı.

 

Nick Glegg'in  yeri  sarsılacak gibi görünüyor.

Nick Glegg’in yeri sarsılacak gibi görünüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.