kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
STERLIN
41,0866
BITCOIN
$70.656
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kuzey Londra’daki sakinler LTN’lere karşı tek yumruk

Kuzey Londra’daki sakinler LTN’lere karşı tek yumruk
22.11.2022
0
A+
A-

21 Kasım Pazartesi akşamı, kuzey Londra’da yaşayan sakinler LTN’lere karşı yürüdü. Downhill’s Park Cafe’dan başlayan yürüyüş, Wood Green bölgesinde sona erdi. Londra Gazete’ye konuşan katılımcılar, eyleme yaklaşık bin kişinin katıldığını ve büyük bir desteğin olduğunu söylediler.

Belediye yetkililerine tepki olan katılımcılar pankartlarıyla yürüdü. Eyleme katılan sakinlerin verdiği bilgiye göre Haringey meclis üyeleri eylemcilerle ilgilenmeyip arka kapıdan kaçtıkları  ve belediyenin kabine toplantısının iptal edildiği denildi.

Londra Gazete’ye konuşan Victoria Ward, şöyle konuştu:

”Sanırım Haringey belediyenin dün akşamki kabine toplantısını iptal ettiğinden haberdarsınız. Bana bu eylemin son derece nadir olduğu söylendi ve içeri girip LTN’ye karşı Bounds Green dilekçesinin sunumunu desteklemek için soğukta beklediğim 2 saat içinde, bunu haklı çıkaracak hiçbir şey görmedim. Mekanın içinden ve dışından videolarımız var ve gürültülü olmasına rağmen iyi niyetli olmaktan başka bir şey değildi. Polis, görebildiğim kadarıyla büyük ölçüde etrafta durdu ve meyve yedi. Orada çeşitli topluluk liderleri vardı, hiçbir şekilde tehdit edici değildi. Olanların en kötüsü, Peray ve Hakata’nın LTN’lerde toplulukla tamamen ilgilenmedikleri için yuhalanmasıydı.”

Belediye meclis toplantısında eylemcilerin temsilcileri toplantıya katılıp belediye liderine hitap ederek konuşma yapacaktı. Toplantının iptal edilmesinden ardından konuşma yapılmadı.

LTN’nin yarattığı zorluklar kapsamında konuşan sakinlerden biri Maria, şöyle konuştu:

“Bir arabam yok (arada sırada kullanırım). Benim yolum, Clarence Yolu, daha sessiz. LTN’den nefret ediyorum.
Yürümeyi seven biri olarak, rölantide çalışan arabaların kirliliğinden nefret ediyorum; En az 3 ilkokuldan nefret ediyorum
Bounds Green yolunda etkilenir. Daireler dahil ana yollarda yaşayan insanlardan nefret ediyorum.
Green Lanes’teki yukarıdaki dükkanlar olumsuz etkilendi. Otobüs olmadığı için otobüslerin etkilenmesinden nefret ediyorum.
Bounds Green Road veya Durnsford Road’daki otobüs şeritleri.Ailelerin (annelerin?) Dört kişilik bir aileyi bisiklete bindirmek kolay olmadığından etkilendi. Ve yapamayan yaşlı veya engelli insanlar her zaman bisiklete bin. Myddleton Road’daki sevimli yerel mağazalarımızın olumsuz olmasından nefret ediyorum. Artık geceleri yerel sokaklarımda yürürken güvensiz hissetmekten nefret ediyorum, çünkü onlar çok ürkütücü. LTN’ler pek çok insan türüne ve küçük işletmeye karşı ayrımcıdır.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.