kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
STERLIN
40,9207
BITCOIN
$70.187
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere dört yaşındaki çocuk video izleyerek iki dil öğrendi

İngiltere dört yaşındaki çocuk video izleyerek iki dil öğrendi
22.11.2022
0
A+
A-

İngiltere’de IQ seviyesi 147 olan 4 yaşındaki Hint asıllı Saashwat Aroon isimli çocuğun, video ve televizyon izleyerek Arapça ve İspanyolca öğrendiği belirtildi. Çocuğun babası, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, oğlunun herhangi bir eğitim almadığını her şeyi evde kendi kendine öğrendiğini söyledi.

İngiltere’nin Reading kasabasında yaşayan Hint asıllı bir ailenin oğlu olan 4 yaşındaki Saashwat Aroon, öğrendiği diller ve IQ seviyesiyle ülkenin gündemine oturdu.

Merkezi İngiltere’de bulunan uluslararası üstün zekalılar ve yetenekliler kuruluşu Mensa verilerine göre IQ seviyesi 147 olan Aroon, video ve televizyon izleyerek İspanyolca ve Arapça öğrendi.

Mensa’nın en genç üyelerinden biri olan Saashwat’ın babası Aroon Ramarajen İngiliz basınına yaptığı açıklamada, oğlunun herhangi bir eğitim almadığını her şeyi evde kendi kendine öğrendiğini söyledi.

Oğlunun her şeyi okuyarak ve izleyerek öğrendiğini belirten Ramarajen, Saashwat’ın başlangıçta yalnızca çok hızlı öğrenme yeteneği olduğunu düşündüklerini ancak 1,5 yaşında kitap okumaya başlayana kadar bu durumu ciddiye almadıklarını söyledi.

Oğullarının televizyon ve video izlemesini kısıtladıklarını ifade eden Ramarajen, “Çünkü bizimle anlamadığımız dillerde İspanyolca ve Arapça konuşmaya başladı” dedi. Saashwat’ın ailesi aldıkları tavsiyelerle onu 3 buçuk yaşında IQ testine sokmaya karar verdiklerini ifade etti.

Ebeveynleri sosyal becerilerini geliştirmeye devam edebilmesi için ise Saashwat’ın çeşitli aktivitelere yazdırdıklarını belirtti.

Öte yandan, Mensa’nın hazırladığı raporda Saashwat’ın sayıları 7 yaşındaki çocuklarla aynı seviyede kullanabildiği bu nedenle üst sınıfa geçirilmesi tavsiye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.