kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Prens Andrew ve Prens Harry, devlet işlerinden uzak tutulabilir

Prens Andrew ve Prens Harry, devlet işlerinden uzak tutulabilir
01.11.2022
0
A+
A-

Yeni saray planı, Prens Harry ve Prens Andrew’un Kral Charles’ın yokluğunda devlet işlerine karışmasını engellediğini gösterebilir. Bakanlar ve üst düzey Saray yetkililerinin Mirror gazetesi tarafından bildirilen teklif üzerinde çalıştıkları anlaşılıyor.

Öneri, eski Galler Prensi’nin, Prenses Anne ve Prens Edward gibi kardeşleri ülke dışındayken rutin anayasal görevleri yerine getirmeleri için çağırmasına izin verecek. Öneriler birkaç aydır hazırlık aşamasında ve önümüzdeki birkaç hafta içinde Parlamento’nun önüne çıkması bekleniyor. Ölümünden önce Kraliçe tarafından onaylandılar.

Mevcut kurallar, hükümdar Birleşik Krallık dışındaysa, devlet işinin iki Devlet Müşaviri tarafından yürütülebileceğini belirtir. Devlet işletmeleri, randevular ve mevzuat için onaylar gibi görevleri içerir.

1937 ve 1953 Naiplik Kanunları, ardıl sıradaki en kıdemli dört kraliyet mensubunun yanı sıra hükümdarın eşinin de görevleri üstlenebileceğini belirtir. Bu, mevcut kurallara göre Charles’ın Camilla, Prens William, Prens Harry, Prens Andrew ve Prenses Beatrice’den seçim yapabileceği anlamına gelir.

Yeni teklif kabul edilirse, kendi takdirine bağlı olarak seçim havuzunu genişletebilecektir. Daily Mail, saray yetkililerinin, hükümetin acil işleyişinin aniden Harry veya Andrew’a bağlı olmasının utanç verici olabileceğinin farkında olduklarını bildirdi. Sussex Dükü artık ülkede yaşamıyor, kıdemli bir kraliyet çalışanı olmaktan istifa ettikten sonra ABD’ye taşındı ve York Dükü de bir dizi skandal nedeniyle kamu hayatından çıkarıldı.

Özellikle böylesine çalkantılı bir zamanda, Liz Truss’un Başbakanlık’taki en kısa süre rekorunu kırmasından sonra Rishi Sunak’ı Başbakan olarak gören İngiltere için.

Kral ve Konsort Kraliçe, yedi yıl içinde ilk kez denizaşırı ülkelere gidecekler ve her şey olduğu gibi, devlet işleri William ve Beatrice tarafından yürütülebilir, ancak ikincisi özel bir vatandaştır ve müsait olmayabilir.

Yeni teklifin, resmi olarak kimseyi dışlamak yerine Kral’ın seçeneklerini genişletmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Devlet Müşavirlerinin adım atmak zorunda kaldığı en ünlü olaylardan biri 1974’teki madenci greviydi. Kraliçe, Ted Heath’in hükümeti dizlerine çöktüğü ve Parlamento feshedildiğinde Avustralya ve Pasifik turundaydı. Prenses Margaret ve Kraliçe Anne daha sonra çağrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.