kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
STERLIN
40,4328
BITCOIN
$64.217
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Fenomen dizi The Crown yüzünden Netflix ve Kraliyet Ailesi karşı karşıya

Fenomen dizi The Crown yüzünden Netflix ve Kraliyet Ailesi karşı karşıya
17.10.2022
0
A+
A-

Netflix’in fenomen dizisi The Crown, yeni sezonu için gün sayarken Kraliyet Ailesi’nin endişesi de artmaya başladı. Saray, Prens Charles’ın Kraliçe’yi tahttan indirdiğine dair ortaya atılan komplo teorisini ve Prenses Diana’nın ölümünü ekrana yansıtacağını düşündüğü için Netflix’e tepkili.

Üstelik Netflix’in, dizinin gerçek değil, kurgu olduğunu beyan etmeyi reddetmesi de Kraliyet ile arasını daha da açtı. Eleştirmenler, gösterideki sahnelerin kurgu olduğunun tüm izleyiciler tarafından fark edilmediğini ve bunun için bir uyarı olması gerektiğini savunuyor.

PRENS WILLIAM TEPKİLİ

The Crown’ın özellikle Prenses Diana ile ilgili bölümleri için Prens William’ın tepkili olduğu da basına yansımıştı. Galler Prensi’nin, Netflix’in annesinin son günlerini eğlence amacıyla yeniden canlandırmasına kızdığı belirtiliyor.

Ancak Netflix, Diana’nın Paris’teki Pont de l’Alma tünelinde bir araba kazasında meydana gelen ölümünün dizi sırasında yeniden canlandırılmayacağı konusunda ısrar ediyor. Yine de Kraliyet Ailesi’ne yakın bir kaynak, The Sun’a “Paris’e geri dönmek ve Diana’nın son günlerini ve saatlerini bir dramaya dönüştürmek çok rahatsız edici.

Gösteri her zaman kraliyet tarihinin kurgusal bir versiyonunu mümkün olduğunca hassasiyetle sunmaya çalıştı. Ancak son zamanlarda; günümüze yaklaştıkça bu dengeyi tutturmak zorlaşıyor” dedi.

KRALİÇE’NİN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE YAZILDI VE ÇEKİLDİ

Dizinin bir sözcüsü ise şunları söyledi: “The Crown her zaman tarihi olaylara dayanan bir drama olarak sunuldu. Beşinci sezon, Kraliyet Ailesi için önemli bir on yıllık süreçte kapalı kapılar ardında neler olabileceğini hayal eden kurgusal bir dramatizasyondur.” Dizinin sözcüsü yapım aşamasında çok sayıda gazeteci ve araştırmacının belgelerinin kullanıldığını da belirtti.

Yeni sezon, Kraliçe’nin ölümünden en az bir yıl önce yazılmış ve çekimleri aylar önce tamamlanmış olsa da yayınlanma zamanlaması eleştirilere neden oluyor. Saraya yakın kaynaklar, Kraliçe’nin sadece beş hafta önce ölümünün sahneleri özellikle incitici hale getirdiğini söylüyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.