kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
STERLIN
40,6941
BITCOIN
$61.808
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’den tartışma yaratacak rapor

İngiltere’den tartışma yaratacak rapor
06.10.2022
0
A+
A-

İngiltere’de yayımlanan yeni bir rapor, ülkedeki siyahi ve etnik azınlıkların yoksullukla karşı karşıya kalma olasılığının beyazlara kıyasla yaklaşık 2,5 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

İngiltere merkezli “Runnymede Trust” adlı düşünce kuruluşunun yayımladığı raporda son 10 yılda siyahi ve etnik azınlıkların ortalama gelirlerinde beyazlarla kıyaslandığında yüzde 6 “daha ​​hızlı ve derin” düşüş olduğu bildirildi.

Ayrıca, raporda bu eğilimin, özellikle Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana belirgin hale geldiğinin altı çizildi.

Raporda “İngiltere’de nüfusun sadece yaklaşık yüzde 15’ini oluşturmasına rağmen siyahi ve azınlık etnik kökene sahip kişiler, derin yoksulluk içindekilerin 4’te 1’inden fazlasını (yüzde 26) oluşturuyor. Sonuç olarak, siyahi ve etnik azınlıktakilerin, halihazırda beyaz insanlara göre derin yoksulluk içinde olma olasılığının 2,2 kat, Bangladeşlilerin ise 3 kattan fazla olması muhtemel” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, raporda İngiltere’nin vergi ve sosyal güvenlik sisteminin “son derece gerileyici” ve aynı zamanda “ırksallaştırılmış” olduğu eleştirisinde bulunuldu.

“BAZI GRUPLAR DİĞERLERİNDEN DAHA AZ EŞİT”

Raporda son 10 yılda sosyal güvenlik kesintilerinde ırksal bir eşitsizlik boyutunun olduğuna işaret edilerek, siyah ve etnik azınlıktan gelen aileler yılda ortalama 806 sterlin daha az yardım alırken beyaz ailelerin ise yılda 454 sterlin daha az yardım aldığına değinildi.

Ayrıca, ülkede artan enflasyon ve enerji faturaları gibi faktörlerin, birçok siyahi ve etnik kökene sahip haneyi, “mevcut yaşam maliyetine orantısız şekilde maruz bıraktığı” yorumunda bulunuldu.

Runnymede Trust’ın Yönetim Kurulu Başkanı Halima Begum, rapora ilişkin değerlendirmesinde, hayat pahalılığı krizinin küresel olduğuna değinerek, “Bununla birlikte, bu araştırmadan açıkça anlaşılan, siyahi ve azınlık topluluklarımız dahil bazı grupların diğerlerinden daha az eşit olduğu ve daha fazla etkilendiğidir.” ifadesini kullandı. (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.