kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
STERLIN
40,9530
BITCOIN
$71.213
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Vücuda egzersiz yapmış etkisi verecek hap yolda

Vücuda egzersiz yapmış etkisi verecek hap yolda
05.10.2022
0
A+
A-

Bilim insanları, egzersizin vücut üzerindeki etkisini taklit edebilecek bir hap geliştirmek için çalıştıklarını açıkladılar.

Yüksek kalorili bir diyetin, hücrelerin yağ depolama yeteneklerini artırdığı bir kök hücre tespitinden yola çıkan araştırmacılar, egzersizin bu etkiyi tersine çevirebileceğini buldu. Keşfin, bu kök hücreleri hedef alan ve aynı amaca ulaşan ilaçları üretmek için kullanılacağı umuluyor.

Daily Mail’in haberine göre, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından yönetilen araştırmanın başındaki isim, Dr. Manolis Kellis, “Egzersizin faydalı etkilerinin itici gücü olan moleküler mekanizmaları ve yüksek yağlı bir diyetin zararlı etkilerini anlamak son derece önemlidir.”

“Nasıl müdahale edebileceğimizi anlayabilir ve birden fazla doku üzerinde egzersizin etkisini taklit eden ilaçlar geliştirebiliriz.”

“Ancak bir tabletin raflara çıkması yıllar alabilir, bu nedenle şimdilik egzersiz ve sağlıklı beslenmeden daha iyi bir şey yok” dedi.

OBEZİTE GİDEREK ARTIYOR

ABD’de yaklaşık on erkekten biri ve on kadından dördü obez ve bu da sağlık sistemine yılda 173 milyar dolar civarında bir maliyet getiriyor.

Birleşik Krallık’ta her dört yetişkinden biri obez ve bu durum İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne (NHS) yıllık 6,5 milyar sterline mal oluyor.

Yetkililerin sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmeye çalışmasına rağmen, rakamlar onlarca yıldır yükselmeye devam ediyor.

Uzmanlar, hap gibi yenilikçi çözümler çıkana kadar egzersizlere ve sağlıklı beslenmeye ara verilmemesi gerektiğini savunuyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.