kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.570
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

İngiltere’deki Türk hamamları alarm veriyor

İngiltere’deki Türk hamamları alarm veriyor
03.10.2022
0
A+
A-

İngiltere’deki Türk hamamı severler, Carlisle belediye meclisinin fikrini zamanında değiştiremezlerse, Birleşik Krallık’taki son Türk hamamlarından biri bu ay kapanabilir.

Giriş ücreti yaklaşık 7.10 pound olan Carlisle şehrindeki en uygun fiyatlı Türk hamamlarından biri, sadık bir müdavim topluluğuna sahip. Ancak Guardian’ın haberine göre, Carlisle belediye meclisi, şehrin diğer tarafında yeni bir eğlence merkezine 27 milyon pound yatırım yaptıktan sonra kompleksi kapatmaya karar verdi.

Hamamları kurtarmak için zaman kısıtlı, meclis üyeleri kompleksi kapatmak mı yoksa bakımını yapmak mı konusunda 3 Ekim Pazartesi, yani bugün karar verecek. Bu nedenle hamamın müdavimleri de kompleksi bir topluluk varlığı olarak devralmak ve geliştirmek için belirli bir plan üzerinde çalışıyor.

Kompleksi bir “sağlık ve refah merkezine” dönüştürmeyi, havuzlardan birini hidroterapi tesisine dönüştürmeyi, tedavi odaları açmayı ve dalma havuzuna alternatif bir buz mağarası gibi ekstralar oluşturmayı umuyorlar.

MÜDAVİMLERİ ÇOK ÜZGÜN

Belediye, kompleksi işletmenin ayda yaklaşık 15 bin pound maliyetinin olduğunu ve önümüzdeki aylarda ısıtma faturalarının artmasının muhtemel olduğunu belirtiyor.

Müdavimler, sıklıkla geldikleri hamamı kaybetme ihtimali karşısında perişan olurken haftada en az bir kez gelen güzellik terapisti Donna Darlington, “Dürüst olmak gerekirse, onsuz yapamazdım. Ruh sağlığım için çok önemli” diyor.

23 yıl önce Cumbria Üniversitesi’nde dans şefi olarak çalışırken ağrıyan uzuvlarını yatıştırmak için gelmeye başlayan Gill Roncarelli de, “her ziyaretten sonra tatildeymiş gibi hissediyorsun” diyor.

İngiltere ve İrlanda’daki ilk Türk hamamları 1852’de County Cork’ta açıldı ve günümüze kadar yaklaşık 700 hamam inşa edildi. Dokuzu halka açık olan ve toplamda sadece 12 adet kalan hamamlardan Carlisle Türk hamamı, İngiltere’nin kuzey batısındaki sonuncusu kompleks.

Şifalı sularıyla tanınan Türk hamamları; romatizma ve benzeri rahatsızlıkların hafifletilmesi, obezite ve genel stresin azaltılması konusunda birçok fayda sunuyor.

Kaynak: Sözcü

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.