kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.171
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de tv yarışmasında ilği çeken ödül: Elektrik faturalarınızı ödüyoruz

İngiltere’de  tv yarışmasında ilği çeken ödül: Elektrik faturalarınızı ödüyoruz
06.09.2022
0
A+
A-

Avrupa, Rusya-Ukrayna savaşıyla büyüyen enerji krizi nedeniyle zorlu bir kışa hazırlanırken, birçok ülkede enerji fiyatlarındaki hızlı artış ilginç durumlara yol açıyor.

Enerji krizinin ve artan hayat pahalılığının sarstığı İngiltere’de bir televizyon programında verilen büyük ödül şaşkınlık yarattı. ITV kanalında yayınlanan This Morning (Bu Sabah) programının ‘Spin to Win’ isimli yarışma bölümünde, telefonla bağlanan yarışmacılara verilen ödüllerden biri de “4 ay süreyle elektrik faturalarını ödeme” sözü oldu.

Sunucunun çarkı çevirerek ödül dağıttığı programda “4 ay süreyle elektrik faturalarını ödeme” ödülü izleyicileri şaşırttı. Programın sunucusu Phillip Schofield, dün yayınlanan bölümde “Bu hafta her zamanki para ödülünün yanında bir de 4 aylık elektrik faturanızı ödemenize yetecek fazladan bir para ödülümüz var” dedi. Programın diğer sunucusu Holly Willoughby da bu yeni ödüle “Vay canına, bu şu anda gerçekten de çok önemli” diyerek tepki verdi. Ödülü kazanan kuzey Londralı bir izleyici de, ocak ayına kadar elektrik faturalarını düşünmeyecek olmanın kendisini çok rahatlattığını, son dönemde faturaları ödemekte epey zorlandığını belirtti.

‘BU NOKTAYA NASIL GELDİK?’

İlginç ödül, tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı izleyiciler, bir televizyon programında böyle bir ödül verilmesinin İngiltere’nin zayıflığına işaret ettiği yorumunda bulundu. Bazı kişiler, “Bu noktaya nasıl geldik” diyerek İngiltere’deki durumu “distopya” olarak niteledi. Ödülü olumlu karşılayan izleyicilerse yiyecek kuponunun da ödüller arasına eklenmesini istedi.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’da başlattığı savaş ve Rusya’yı hedef alan yaptırımlar nedeniyle Avrupa’da yaşanan enerji sıkıntısı krize dönüştü ve kış aylarında daha da yakıcı hale gelmesi bekleniyor. Birçok ülke kış öncesi tasarruf uygulamalarını art arda hayata geçirirken birçok uzman, İngiltere’nin krizden en fazla etkilenecek ülkeler arasında olduğunu ve bu kışın “felakete dönüşeceğini” söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.