kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5851
EURO
34,6875
STERLIN
40,4923
BITCOIN
$60.237
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’deki çoğu sürücü Otoyol Kodu değişikliklerini okumadı

İngiltere’deki çoğu sürücü Otoyol Kodu değişikliklerini okumadı
05.09.2022
0
A+
A-

AA’ya göre, Birleşik Krallık’taki sürücülerin beşte üçünden fazlası Otoyol Kanunu’nda yapılan son güncellemeleri okumadı. Motoring grubunun 13.327 üyeden oluşan anketi, 8.090 (%61) sürücünün Ocak ayında yapılan değişiklikleri okumadığını öne sürdü.

6.972 sürücü yeni kuralları duymuş ancak henüz okumamışken, 1.118 sürücü değişikliklerden tamamen habersizdi. Yeni kılavuz, yayalara, bisikletlilere ve binicilere yolda daha fazla öncelik veriyor.

Sürücüler ve diğer yol kullanıcıları, yol kavşaklarından geçen yayalara yol vermelidir ve bir kavşaktan çıkarken savunmasız kullanıcıları kesmelerine izin verilmemelidir. Otoyol Kanunu artık bisikletçilere daha sessiz yollarda, daha yavaş akan trafikte ve kavşaklara yaklaşırken şeritlerin ortasından gitmelerini tavsiye ediyor.

Bir yol kullanıcıları hiyerarşisi de getirildi, bu da bir araba, kamyonet veya kamyondaki bir sürücünün artık diğerlerine dikkat etme konusunda daha büyük bir sorumluluğa sahip olduğu anlamına geliyor.

Cycling UK’de kampanya ve savunuculuk başkanı Duncan Dollimore, değişikliklerin tüm yol kullanıcıları için, özellikle de bisikletçiler gibi “savunmasız” olanlar için olumlu olduğunu söyledi.

BBC’ye verdiği demeçte, “Ne yazık ki, halk bunlardan haberdar değilse, bu değişiklikler sınırlı fayda sağlayacak” dedi. “Yürürlüğe girdiklerinde yeni kuralların yanlış bildirilmesi nedeniyle, başlangıçta bazı karışıklıklar oldu”.

“Ulaştırma Bakanlığı şimdi değişiklikleri bildirmek için bir kampanyayı teşvik ediyor, ancak bunun gerçekten uzun vadeli, iyi finanse edilen bir bilinçlendirme kampanyasının parçası olması gerekiyor” dedi ve Cycling UK’nin yeni araç için çevrimiçi bir araç seti oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Karayolları Kanununda yapılan değişiklikler ayrıca şunları belirtir:

  • Sürücüler ve yolcular, açmadan önce başlarını çevirip baktıklarından emin olmak için ‘Dutch Reach’ yöntemini kullanmalıdır – bir arabanın kapısını elleri en uzaktayken açma –
  • Elektrikli araç şarj noktası kullanan herkes, mümkün olduğunca yakın bir yere park etmeli, bir uyarı işareti göstermeli ve şarj kablolarını düzgün bir şekilde geri getirmelidir.
  • Gruplar halindeki bisikletçiler, diğer yol kullanıcılarına karşı düşünceli olmalı ve yan yana ikiden fazla bisiklet sürmemelidir.
  • Arabalar ve motosikletler, bir döner kavşaktan geçerken bisikletçilerin yolları boyunca hareket etmelerine izin vermelidir.
  • Bisiklete binen, ata binen veya atlı bir araç kullanan kişiler yayaların güvenliğine saygı göstermelidir, ancak yürüyen insanlar da onları engellememeye özen göstermelidir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.