kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.448
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de 43 işyerini kapsayan araştırma: Çalışanlar haftada sadece 1,5 günü ofiste geçiriyor

İngiltere’de 43 işyerini kapsayan araştırma: Çalışanlar haftada sadece 1,5 günü ofiste geçiriyor
15.08.2022
0
A+
A-

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da toplam 50 bin kişinin çalıştığı 43 işyerini kapsayan bir araştırma, insanların pandemi öncesine kıyasla çok daha az ofise gittiğini ve daha çok evden çalıştığını gösterdi.

Consultancy Advanced Workplace Associates şirketinin araştırmasına göre bu şirketlerde pandemi öncesi haftada ortalama 3,8 gün ofisten çalışılıyordu. Şimdi ise şirket çalışanları haftada sadece 1,5 gün ofise gidiyor. Yine bu şirketlerde Cuma günü ofisten çalışanların oranı da yüzde 13.

Haziran ve Temmuz aylarında yapılan araştırmada ofislerin ortalama doluluk oranının yüzde 29 olduğu ve en çok hafta ortası kalabalık olduğu görüldü.

Pandemi sırasında, ofis işçilerinin çoğu işveren tarafından evden çalışmaya yöneltilmişti. Şimdi pandemi yasaklarının kalkmasına karşın bir çok işyerinde ofis ve işyeri karması bir çalışma modeli sürdürüldüğü anlaşılıyor.

İncelenen işyerleri bankacılık, enerji, mühendislik, sağlık, sigorta ve teknoloji gibi sektörleri kapsıyor.

Fakat Ulusal İstatistik Kurumu’nun 2022 ilkbaharında yaptığı araştırmaya göre ülkede bütün sektörlere bakıldığında işçilerin çoğu evden çalışmıyor.

Çalışanların yüzde 38’i son 7 günden en az birinde evden çalıştığını bildirdi.

Covid’in kalıcı mirası: Evden çalışma

Hükümete, bazı bankalara ve demiryolu şirketlerine de danışmanlık yapan araştırma şirketi Advanced Workplace Associates, evden çalışma eğilimleri bakımından Birleşik Krallık’ın diğer ülkelerle genel olarak benzer eğilimler gösterdiğini de tespit etti.

Şirket, 12 diğer ülkede 27 bin kişiyi kapsayan bir çalışma daha yaptı ve benzer sektörlerde haftalık ortalama ofisten çalışma süresinin pandemi öncesindeki 3,8 günden 1,4 güne indiğini gördü.

Ofisten çalışma yüzdesinin Kuzey Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde en düşük olduğu görüldü.

Sektörel olarak ise incelenen sektörler arasında ofisten çalışma yüzdesi bankacılık alanında en yüksek, teknoloji alanında en düşük çıktı.

İngiltere hükümeti pandemi önlemleri kapsamında evden çalışma çağrısını ilk olarak Mart 2020’de yapmıştı.

Ülkenin farklı bölgelerinde yasal sınırlamalar ve tavsiyeler yer ve zamana göre değişti fakat İngiltere ve İskoçya’da evden çalışma tavsiyesi Ocak ayında kaldırıldı.

Birleşik Krallık’ın diğer bölgelerinde uygulama biraz daha uzun sürdüyse de izleyen süreçte yavaş yavaş kaldırıldı.

Haber :BBC Türkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.