kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
STERLIN
40,6603
BITCOIN
$64.649
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Donetsk’te yargılanan iki İngiliz askere idam cezası

Donetsk’te yargılanan iki İngiliz askere idam cezası
09.06.2022
0
A+
A-

Ukrayna’nın Mariupol kentinde Rusya ordusuna esir düşen iki İngiliz asker Shaun Pinner ve Aiden Aslin, Donetsk bölgesinde çıkarıldıkları mahkemece idam cezasına çarptırıldı.

Ukrayna’nın doğusundaki liman kenti Mariupol’da savaşırken esir düşen iki İngiliz asker, Rusya yanlısı Donetsk yönetimine bağlı bölgede kurulan mahkeme tarafından ölüm cezasına mahkûm edildi.İngiliz basınının Rus haber ajanslarından aktardığı bilgilere göre, İngiltere ordusunun eski bir subayı olan 48 yaşındaki Shaun Pinner ve Ukrayna ordusundan 28 yaşındaki İngiliz asker Aiden Aslin “yabancı paralı askerler” olarak yargılanırken terör suçlamasıyla idam cezasına çarptırıldı. Buna göre, Ukrayna birliklerine katılan Faslı öğrenci Saaudun Brahim’e de aynı ceza verildi.

The Telegraph’ın aktardığına göre, Donetsk’te kurulan mahkemede üç kişinin yargılanmasına salı günü başlandı. Mahkeme salonunda bir kafes içerisinde tutularak yargılanan askerlerle ilgili karar bugün açıklandı. İki İngiliz askere de “paralı asker” suçlaması yapıldı. The Guardian’a göre, İngiliz askerler Ukrayna deniz piyadelerinde savaşan muvazzaf asker oldukları ve bu nedenle Cenevre savaş esirleri sözleşmesine uygun yargılanma talep ederken mahkeme ise “yabancı paralı askerler” suçlaması yönelterek bu talebi reddetti, idam cezası kararını açıkladı. Söz konusu karar, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başladığı 24 Şubat’tan bu yana bir ilk niteliğinde. İngiltere hükümetinden ise konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

RUS ASKERE ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ise geçen ay görülen davada 21 yaşındaki Rus asker Vadim Shishimarin, Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Chupakhivka köyünde 62 yaşındaki Oleksandr Shelipov’u öldürmekten suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına çaptırılmıştı. Rusya yanlısı Donetsk yönetimi lideri, Azovstal’dan tahliye edilen askerlerin mahkemeye çıkarılacağını açıklamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.