kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
STERLIN
40,6563
BITCOIN
$64.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de petrol ve gaz şirketleri üzerindeki beklenmedik vergi 6,3 milyar dolar artıracak

İngiltere’de petrol ve gaz şirketleri üzerindeki beklenmedik vergi 6,3 milyar dolar artıracak
27.05.2022
0
A+
A-
Maliye Bakanı Rishi Sunak, enerji üreticilerinin kârlarına uygulanan yeni %25 vergiyi açıkladı. bp (bp) ve elbise kolu (RDSA) Perşembe günü. Petrol ve gaz fiyatları daha normal seviyelere döndüğünde verginin sona ereceğini söyledi.

Sunak meclise hitaben yaptığı konuşmada, “Petrol ve gaz sektörü, son değişiklikler, risk alma veya yenilik veya verimlilik nedeniyle değil, artan küresel emtia fiyatlarının bir sonucu olarak istisnai kazanımlar elde ediyor.” Dedi.

Vergi, yaklaşık 15 milyar sterlin (19 milyar dolar) değerinde yeni bir sosyal yardım paketinin finanse edilmesine yardımcı olacak. Sunak, hükümetin ülkenin en savunmasız milyonlarca hane halkına bir kerelik doğrudan ödeme yapacağını söyledi. Bu yıl içinde yaklaşık sekiz milyon düşük gelirli hane iki taksitte 650 sterlin alacak, sekiz milyon emekli ise 300 sterlin alacak.

BP ve Shell gibi şirketler toplamda 32 dolar topladı Artan küresel petrol ve doğal gaz fiyatları nedeniyle geçen yıl milyarlarca kâr. Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgali, çatışmanın enerji kıtlığına yol açacağı korkuları arasında fiyatları daha da yükseltti.
Hane halkı büyük bir darbe aldı. Salı günü, İngiltere’nin enerji düzenleyicisi başkanı, milyonlarca evin yıllık faturalarının Ekim ayına göre %40 artarak 2.800 £ (3.500 $) civarında olmasını beklediğini söyledi. Bu, düzenleyicinin fiyat üst sınırını (tedarikçilerin müşterilerden enerji birimi başına en fazla ücret almasına olanak tanıyan) yükseltmesinden sadece altı ay sonra, bu, beş yıl önce başlayan fiyat tavanından bu yana en büyük artış olan %54’tür.

Artan enerji faturaları, ekonomi genelinde fiyat artışlarını körükledi. Nisan ayında, Birleşik Krallık’ta tüketici fiyatları enflasyonu %9’a ulaştı – son 40 yılın en yüksek seviyesi. İngiltere’nin Bütçe Sorumluluğu Ofisi’ne göre, ücretler artan gıda ve yakıt maliyetlerine ayak uyduramadığından, yaşam standartları 1950’lerden bu yana en düşük seviyelerine düştü.

Şubat ayında Sunak, Önümüzdeki birkaç yıl içinde taksitler halinde ödenmek üzere, hanelere Ekim ayından itibaren enerji faturalarında 200 sterlinlik bir indirim sunarak bir miktar rahatlama. Perşembe günü Sunak, indirimi ikiye katladı ve hiçbir şeyin geri ödenmesi gerekmediğini söyledi.

“Bu destek artık açıkça bir hibe” dedi.

Financial Times bu haftanın başlarında, hükümetin EDF (ECIFY) ve RWE (RWEOY) gibi büyük elektrik üretim şirketlerinin rekor karlarını hedefleyeceğini bildirdi. Ancak Sunak, departmanının enerji sektörü için bir plan yapmak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yoksulluk aktivistleri Perşembe günkü önlemleri memnuniyetle karşıladı.

Son Yakıt Yoksulluğu Koalisyonu koordinatörü Simon Francis CNN Business’a verdiği demeçte, “Şansölye, yakıt yoksulluğu içinde yaşayanlara yönelik desteğin hem yaygın olması hem de en savunmasız gruplara odaklanması gerektiğine dair endişeleri açıkça duydu” dedi.

Francis, yeni tedbirlerin son enerji fiyatlarındaki artışların “tıkanmasını ortadan kaldıracağını”, ancak enerji yoksulluğu içinde yaşayan insanların orta vadede desteğin sağlanacağına dair daha fazla güvenceye ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.