Timur Öztürk’ün KKTC Halkın Sesi Gazetesi’nde başlayan gazetecilik macerası, Kıbrıs,Türkiye ve İngiltere üçgeni arasında devam etti. 1982 yılında Kıbrıs Postası gazetesinin İngiltere muhabiri olarak çıktığı yola, 1991-1998 yılları arasında Türkiye’de devam etti. Show Tv, Kanal D, Star Tv, CNN Türk gibi Türkiye ulusal kanallarının yanı sıra yerel yayın organlarında da program yapımcılığı ve muhabirlik yaptı. 1994 yılında Milas Radyo Televizyon Genel Yayın Yönetmeni olarak RTÜK’ün ilk kapatma cezasını alan kişi olarak resmi kayıtlara geçti.
Sıcağı Sıcağına, Temiz Eller, Böyle Gitmez, Söz Fato’da gibi bir dönemde efsaneleşmiş televizyon programlarına emek verdi. 1998 yılında tekrar İngiltere’ye dönerek CNN Türk İngiltere temsilciliği yaptı. İngiltere merkezli yayınevi Press Dionysus –www.pressdionysus- tarafından piyasaya sürülen kitap, Timur Öztürk’ün meslek hayatındaki 40 yılının bir yansıması olarak görülüyor. Timur Öztürk, 1980-2020 yılları arasında -40 yıl boyunca- dünyanın çeşitli ülkelerinde habercilik yaparken başından geçenleri 27 konu başlığı altında bu kitapta topladı.
Kitabın yayıncısı Press Dionysus kitabın arka kapağında şunları yazdı;
Bu kitap, Timur Öztürk’ün 40 yılı aşan gazetecilik serüveninde biriktirdiği anıların bir derlemesi niteliğini taşıyor. Bu anılar sayesinde okuyucu; 1980’li yılların Kıbrıs’ından İngiltere’sine, oradan da 1990’lı yılların Türkiye’sine uzanan yolculuklara çıkarken aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihine ilişkin bir hafıza tazelemesi de yapıyor. Uğur Mumcu’dan Ahmet Kaya’ya, Asil Nadir’den Mehmet Ali Ağca’ya kadar dönemin pek çok tanıdık siması da bu yolculukta okuyucuya eşlik ediyor. 40 Yılın Hikâyesi, Unutamadıklarım bir anı kitabından ziyade Türkiye’nin yakın tarihinin bir panoraması olarak değerlendirilebilir…
Kitabın yayıncısı Press Dionysus’un organize ettiği imza ve söyleşi günü 22 Mayıs Pazar günü saat 17:00’de 185 Stoke Newington Road bulunan Chemen Kafede gerçekleşecek.