kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2854
EURO
34,8133
STERLIN
40,5925
BITCOIN
$63.383
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İngiltere Savunma Bakanı Wallace: 15 bin Rus askeri öldürüldü

İngiltere Savunma Bakanı Wallace: 15 bin Rus askeri öldürüldü
26.04.2022
0
A+
A-

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna’da 15 bin Rus askeri personelinin öldürüldüğünü ve Rusya’nın şu ana kadar neredeyse tüm hedeflerinde başarısız olduğunu açıkladı.

Wallace, Avam Kamarası’nda yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının üzerinden 61 gün geçtiğine dikkati çekti.

Değerlendirmelerine göre saldırı sırasında yaklaşık 15 bin Rus askeri personelinin öldürüldüğünü kaydeden Wallace, ayrıca 2 binden fazla zırhlı aracın imha edildiğini veya ele geçirildiğini, bunlar arasında en az 530 tank bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın ayrıca 60’tan fazla helikopter ve savaş uçağı kaybettiğini belirten Wallace, Karadeniz Filosu’na ait Moskova kruvazörünün de battığını anımsattı.

“Rusya şu ana kadar neredeyse tüm hedeflerinde başarısız oldu”

Wallace, “Rusya şu ana kadar neredeyse tüm hedeflerinde başarısız oldu. Bu başarısızlığın farkında olarak Rus komutanlığı yeniden bir araya geldi, takviyeler yaptı ve Donetsk ve Luhansk bölgelerinin güvenliğini sağlamaya odaklandı” dedi.

İşgalin sonraki aşamasında, Rusya’nın Donbas’ta daha fazla yeri işgal etme ve bölgeyi Mariupol üzerinden Kırım’a bağlama girişiminde bulunacağını tahmin ettiklerini söyleyen İngiliz Savunma Bakanı, bu nedenle Ukrayna’ya ihtiyaç duyduğu yardım ve silahların sağlanmasının acil önemde olduğunu vurguladı.

“Hava savunma füzeleri kullanımda”

Bugüne kadar Ukrayna’ya 5 binden fazla tanksavar füzesi, 100’den fazla füzesiyle beraber 5 Hava Savunma sistemi ve 4,5 ton plastik patlayıcı sağladıklarını vurgulayan Wallace, Starstreak hava savunma füzelerinin de kullanımda olduğunu duyurdu.

Hava savunma füzeleri fırlatıcılarıyla donatılmış az sayıda zırhlı araç vereceklerini de duyuran İngiliz Savunma Bakanı, “Bu Stormer araçları, Ukrayna kuvvetlerine hem gündüz hem de gece gelişmiş kısa menzilli hava savunma imkanı sağlayacak” dedi.

 

Yorumlar

  1. Doğan Ufuk Uğur says:

    Sayın Bakanın görüşlerine saygı duymakla beraber müsadenizle katılmadığımı söyleyebilirim. Kiev Hükümeti en başında biz hazırız gelsinler demişti, Ruslar da geldiler, savaşın ceryan ettiği her yer yerle bir oldu, şehirler yok oldu ve olmaya da devam edecek. Çünkü Rus ordusu moral gücünü neo nazilerle yaptığı savaştan alıyor, Kiev Hükümet ortağı aşırı milliyetçi neo nazi ideolojisini benimsemiş gamalı haç bayrağı altında toplanmış Ukraynalı neo naziler. Eğer durdurulmazlarsa Avusturya, Fransa, Almanya başta AB POLİTİKASININ KİLİT PARTİLER OLACAKLAR. SONUÇ BİRLİK PARÇALANACAK İSTİKRARSIZ AVRUPADAN RUSYA DA ETKİLENECEK. EURO GÜCÜNÜ KAYBEDECEK US DOLAR YİNE BAŞ TACI OLACAK. Ben neo nazi partilerinin seçimle hükümet olacakları bir Avrupa dünyayı 3. SAVAŞA SOKABİLECEĞİ İHTİMALİNİ GÖZ ARDI ETMEDİĞİM İÇİN RUSYA NIN BU FEDAKARLIĞA KATLANARAK 15 BİN ASKERİNİ KAYBETMESİNİ TAKDİRLE VE MİNNETLE KARŞILIYORUM. FAŞİZMİN AYAK SESİNİ DUYUYORUM VE AVRUPANIN BİR DAHA YAKILIP YIKILMASINI İSTEMİYORUM , saygılarımla,

  2. Doğan Ufuk Uğur says:

    Sayın Bakanın görüşlerine saygı duyuyorum, müsadenizle katılmıyorum. Kiev Hükümeti en başta hazırız gelsinler dedi, Rusya da geldi. Savaşın ceryan ettiği heryer harabeye döndü, Kiev hükümetini ele geçirmiş neo nazi parti aşırı milliyetçi ukraynallı gamalı haç altında birleşmiş nazi ideolojisi benimsemiş faşistlerden oluşmuş. Rusya Ukraynanın AB ve NATO ilişkisinin Avrupa istikrarını bozacağını ve Rusya ya tehdit oluşturacağını 20 senedir söylüyor. Şimdi son söz zamanı, AB parçalanmasını faşist partilerin iktidarında Avrupanın istikrarsız olacağını, Euro nun rakibi US DOLAR karşısında tutunamıyacağını düşünen Rusya tehdinin büyüklüğünün farkında olduğu için ülkesini korumak için 15 bin askerini feda etmiş, Avrupa kendi kuyusunu kazmaya devam etsin, aşırı milliyetçiler kapı ağzında bekliyor, az bir omuz koymakla iktidara geldiklerinde, iç barış ne demekmiş kıymetini anlayacaklardır, saygılarımla