kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
STERLIN
40,9625
BITCOIN
$70.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

10 yıldır sebebi bulunamayan hastalığına korona yasakları çare oldu

10 yıldır sebebi bulunamayan hastalığına korona yasakları çare oldu
25.04.2022
0
A+
A-

İngiltere’de yaşayan yazar Will Hayward 10 yıldır süren rahatsızlığının çaresini pandemide buldu. Yüzünde ortaya çıkan yanma, kızarıklık ve oluşan yaraların sebebi için denemediği yol kalmayan adam, tüm bunlara yol açan sebebi tek bir testle öğrenince ise şoke oldu.

Her şey yaklaşık 10 sene önce bir cilt kızarıklığı ve yanmasıyla başladı. Kızarıklığın başlamasının ardından yalnızca birkaç saat içinde Will Hayward’ın yüzünde korkunç kırmızı lekeler oluştu. Neler olup bittiğinden emin olamayan Will, sorunu çözmek için çeşitli yollar denedi. Geceleri dışarı çıktıktan sonra kızarıklıkların çoğaldığını düşünen Hayward, gece hayatına da bu yüzden son vermeyi denedi. Ancak çözümü o kadar basit değildi.

ÇAREYİ GÜNEŞ KREMİNDE ARADI

Yüzünde oluşan büyük kızarıklıkları ve yaraları gören Will Hayward, bunların sebebinin güneş ışınları olabileceğini düşündüğü için yüzünü adeta güneş kremine buladı. Bununla birlikte süt ve süt ürünlerini kullanmayı da bıraktı. Ne yazık ki Will yaralarına bir çare bulamadı. Zamanla çoğalan yaralar ve yüzündeki yanma hissi yazarın sosyal hayatını da etkiledi. Kendini kötü hissettiği için çoğu buluşmasını iptal etti, görüntülü konuşmaların çoğunu reddetti.

Will yaşadığı sağlık sorununa çözüm bulmaya çalışırken bir dermatoloğa gitti. Dermatolog Will Hayward’a ‘rosacea (gül hastalığı) teşhisi koydu, bazı kremler vererek kafeini bırakması gerektiğini söyledi. Yaraların bir kısmında azalma olsa da bir süre sonra yüzündeki yanma hissi ve yaralar yeniden alevlendi. Kafeini bırakan, kremlerini kullanmaya devam eden Hayward olağanüstü önlemler almasına rağmen cildi, İngiltere’nin tamamen karantinaya girdiği güne kadar daha da kötüleşti. Ancak sonrasında yaşananlar inanılmazdı. Pandeminin ilk günlerinde cildinde olağanüstü bir şekilde iyileşme olduğunu gören Hayward, cildinin yıllardır hiç olmadığı kadar iyi olduğunu söyledi. Karantinanın bitip sosyal hayata dönülmesiyle birlikte yüzünün yeniden giderek kötüleştiğini söyleyen Hayward, “Ofise döndükten sonra birdenbire eskisi gibi oldum” diyor.

ALERJİ TESTİ SONRASI ŞOKE OLDU

Yüzündeki yanmalar ve yaralar yeniden canlanan Hayward, başka bir dermatoloğa gitmeye karar verdi. Bu kez ona alerji testi de yapıldı. Yapılan testte iki kimyasal maddeye alerjisi olduğu ortaya çıktı. Alerjisi olan kimyasalı araştırmaya başlayan Hayward gördükleri karşısında şoke oldu çünkü alerjisinin olduğu ürünler listesi oldukça kabarıktı.

Listede sabunlar, duş jelleri, şampuanlar ve güneş kremleri gibi kozmetik malzemelerinin yanı sıra gündelik hayatta sık kullanılan pek çok ürün yer alıyordu. Will Hayward evinde kendisine alerji yapabilecek tüm ürünleri kaldırdı. İlk başlarda evinde her şey yolundaydı ama ofise gittiğinde yüzü yine aynı şekilde oluyordu. Bir gün erkekler tuvaletindeki spreyin içeriğini incelemek istedi ve o spreye de alerjisi olduğunu gördü. Evinde yüzü düzelen ama iş yerine gidince yaraları yeniden alevlenen Hayward sonunda tüm problemi çözdü.

 

 

Will Hayward’ın yolculuğu oldukça meşakkatli bir yolculuktu aradığı tüm çarelerin sonunda hastalığının çözümünü de kendi kendine buldu. Hâlâ tedavisinin sürdüğünü söyleyen Hayward yakın bir zamanda antibiyotiği ve kullandığı kremi bırakacağını söyledi.

Will Hayward’da görülen seboreik dermatit yani halk arasında bilinen adıyla egzama hastalığı dünyada benzerlerine rastlanan bir cilt hastalığı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Melda Özekinci seboreik dermatitin saç, deri, yüz, göğüs, kol altı ve sırt gibi vücudun bazı bölgelerinde görülen kızarıklık pullanma ve kaşıntıyla seyreden bir cilt hastalığı olduğu bilgisini verdi. Dr. Melda Özekinci  hastalığın çocuk, ergen ve yetişkin yaş gruplarında sık görüldüğünü, Türkiye’de de hastalığın görülme sıklığının yüzde 1 ila yüzde 3 arasında olduğunu ekledi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.