kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
STERLIN
40,9620
BITCOIN
$70.879
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“Destekleyici aşı olanlarda Omicron gripten daha kısa sürüyor”

“Destekleyici aşı olanlarda Omicron gripten daha kısa sürüyor”
08.04.2022
0
A+
A-

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınında aşının önemini gösteren bir araştırmanın sonuçları yayınlandı İngiltere’de King’s College London’dan bilim insanları tarafından yürütülen araştırma, destekleyici aşının Covid-19’daki semptomatik dönemi önemli oranda azalttığını ve hastalık süresinin gripten de kısa sürmesini sağladığını ortaya koydu.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, Covid-19’un Omicron varyantında görülen belirtilerin, destekleyici aşı yaptıran kişilerde gripten kısa sürdüğünü ortaya koydu.

King’s College London’dan bilim insanları, hastalığı atlatmış ve Corona virüsü aşısı yaptırmış 62 bin kişiyi inceledi. Üç aşı yaptıran kişilerde Omicron belirtilerinin ortalama 4,4 gün sürdüğü görülürken, hastalık belirtilerinin grip vakalarında 7 ila 10 gün sürdüğüne dikkat çekildi.

Ayrıca destekleyici aşıyı olan kişiler arasında Omicron belirtilerinin Delta varyantına kıyasla 3,3 gün daha kısa görüldüğü de belirlendi.

DELTA’DA BELİRTİLER DAHA UZUN SÜRÜYOR

Öte yandan sadece iki Covid aşısı olan kişilerde belirti görülme süresinin Omicron’da ortalama 8,3 gün, Delta varyantındaysa 9,6 gün olduğu ifade edildi. Destekleyici aşının Covid-19’daki semptomatik dönemi önemli oranda azalttığını ortaya koyan araştırmanın yürütücülerinden Profesör Ana Valdes, “Semptomların süresi ve ciddiyeti kişiden kişiye değişse de aşı olan kişilerde sürenin daha düşük olduğunu gördük” dedi.

Araştırmada ayrıca Omicron varyantında hastaneye yatış oranının Delta’ya göre yüzde 25 daha düşük olduğu, İngiltere’deki Omicron hastalarının 50’de birinin hastanede tedavi gördüğü bildirildi. Omicron’un İngiltere’de vaka sayılarını hızla arttırdığı dönemde, Omicron’a yakalanan kişilerin bir hafta içinde iyileşme olasılığının da Delta hastalarından 2,5 kat yüksek olduğu kaydedildi.

Covid’in temel belirtileri olan ateş, koku kaybı ve öksürüğün Omicron’da Delta’ya kıyasla çok daha az görüldüğü tespit edildi. Baş dönmesi, baş ağrısı ve beyin bulanıklığı gibi semptomlara da Omicron’da daha az rastlandı.

İngiltere’de bu hafta Covid-19 semptomlarına 9 yeni belirtinin daha eklendiği açıklanmıştı. Uzmanlar, Omicron’la ilgili rahatlatıcı verilere rağmen semptomları fark eden kişilerin en az 5 gün süreyle karantinada kalması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.