kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Prens Charles çocuk tacizcisinden yardım istemiş

Prens Charles çocuk tacizcisinden yardım istemiş
06.04.2022
0
A+
A-

Prens Charles’ın televizyoncu ve çocuk tacizcisi Jimmy Savile’e yazdığı gizli mektuplar Netflix belgeselinde ortaya çıktı. Mektuplara göre, prens, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin imajını düzeltmek için bu işe girişmiş. Prens Charles’ın, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin kötüleşen imajına yardım etmesi ve kamuoyunda kendi duruşunu güçlendirmesini istemek için çocuk istismarcısı Jimmy Savile’ye yazıp PR amaçlı destek istediği mektuplar gün yüzüne çıktı.

2011 yılında, 85 yaşındayken hayatını kaybeden İngiliz şovmen Jimmy Savile, hazırlayıp sunduğu çeşitli televizyon ve radyo programlarıyla tanınıyordu. Hayırsever olarak bilinen Savile’in öldükten 1 yıl sonra çocuk tacizcisi olduğu ortaya çıkmış, 40 yıllık kariyeri boyunca sayısız reşit veya reşit olmayan kişiyi istismar ettiği belirtilmişti. Kraliçe 2. Elizabeth’in verdiği “Sir” unvanı da bulunan Savile, İngiliz Kraliyet Ailesi’ne oldukça yakın bir isim olarak biliniyordu.

Mektuplara göre, 73 yaşındaki prens ise, Savile’nin “sağduyusunun” York Dükü Prens Andrew ve eski eşi Sarah Ferguson’a da yardımcı olabileceğini düşünüyor.

“PRENS CHARLES BİLMİYORDU”

Daily Mail’in haberine göre, 1986-2006 dönemini kapsayan ve “Jimmy Savile: A British Horror Story” isimli yeni Netflix belgeselinde ortaya çıkan el yazısı mektuplar, prens ve Savile arasında iyi bir ilişki olduğunu gösteriyor.

Savile’dan 1986 ve 2006 yılları arasında halka açık konuşmalardan aile meselelerine kadar birçok konuda “geleceğin kralı” Prens Charles’a rehberlik etmesi istendi, tüm bunlar Netflix belgeselinde açıklanıyor.

Savile’le iş birliğinin en göze çarpan olaylarından biri, 1989’da kraliyetlerin önemli olaylara nasıl tepki vermesi gerektiğine dair beş sayfalık bir Halkla İlişkiler kılavuzu hazırlanması oldu.

Netflix belgeselinin yönetmeni Rowan Deacon, Prens Charles’ın da diğerleri gibi Savile tarafından “aldatıldığını” söylüyor. Buna göre, Charles ve Kraliyet Ailesi’nin diğer üyeleri, Savile’nin hayırseverliğinin onlarca yıllık çocuk suistimali için bir kılıf olduğunu bilmiyordu. Deacon, Times’a yaptığı açıklamada, “Mektuplar, Prens Charles’ın Jimmy Savile’a duyduğu güveni gösteriyor. İngiliz halkına hitap etmeye, modernleşmeye çalışıyordu. Ve Jimmy Savile’ı bu işe bir aracı olarak gördü. Geriye dönüp bakıldığında, bu bir felaketti” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.