kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5251
EURO
34,9237
STERLIN
40,7171
BITCOIN
$64.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Prens Andrew, Nebahat İşbilen’in rüşveti için bankacılara “Sarayı arayın” demiş

Prens Andrew, Nebahat İşbilen’in rüşveti için bankacılara “Sarayı arayın” demiş
04.04.2022
0
A+
A-

Son dönemde seks ve taciz skandallarıyla gündemden düşmeyen İngiliz Kraliyet ailesi mensubu Prens Andrew ile ilgili iddiaların arkası kesilmiyor. Son olarak prens hakkındaki rüşvet skandalını ortaya çıkaran İngiliz Telegraph gazetesi, olayla ilgili çarpıcı iddiaları gündeme getirdi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew’in eski AKP’li olan ve FETÖ’den tutuklanan İlhan İşbilen’in eşi Nebahat İşbilen’in Prens Andrew’a “pasaport desteği” vermesi için ödediği 750 bin sterlin (yaklaşık 14 milyon TL) ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

Rüşvet skandalını ortaya çıkaran İngiliz Telegraph gazetesi, Prens Andrew’in bankalara 750 bin sterlin değerindeki ödemeyle ilgili endişeleri varsa Kraliyet ailesinin yaşadığı Buckingham Sarayı’nı aramalarını söylediğini yazdı. Habere göre ödemeye aracılık eden Türk iş insanı Selman Türk, ödemeyi inceleyen banka yetkililerine prensin saraydaki görevlilerin süreçle ilgili ayrıntıları vereceğini aktardı.

“LİBYALI SİLAH KAÇAKÇISI ARACILIK ETTİ”

Telegraph ayrıca skandalda aracı olarak adı geçen ismin de Prens Andrew’in yakın arkadaşı olan Libyalı silah kaçakçısı Tarık Katuni olduğu iddiasına yer verdi. Prens Andrew’i Selman Türk’le tanıştırdığı söylenen Katuni’nin daha önce de prensle Libya’nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi arasında bir görüşmeye aracılık ettiği bildirildi.

Fransa’dan Hollanda’ya silah kaçırmaktan hüküm giyen Katuni’nin Prens Andrew’in eski eşi Sarah’nın doğum gününe ve kızı Eugenie’in Windsor Kalesi’ndeki düğününe katılmıştı.

İNGİLTERE’Yİ SARSAN SKANDAL

Seks tarikatı davasında yargılanırken hapishanede intihar eden ABD’li iş insanı Jeffrey Epstein’le dostluğu ve hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle kraliyet unvanlarını kaybeden Prens Andrew’in eski bir Goldman Sachs bankacısı olan Selman Türk’ten 1 milyon sterlinden fazla para aldığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Türk’ün prensin yanı sıra eski eşine 250 bin sterlin, kızına da “düğün hediyesi olarak” 25 bin sterlin ödediği ortaya çıkmıştı.

İngiltere Yüksek Mahkemesi, 40 milyon sterlinlik uluslararası dolandırıcılık davasında Türk’ün Prens Andrew’a 750 bin sterlin “hediye” verdiğini duyurmuştu. O dönemde FETÖ’den yakalanan AKP’li İlhan İşbilen’in 76 yaşındaki eşi Nebahat Evyap İşbilen’in ülkeden kaçmayı planladığı ve Türk’ün bu parayı İşbilen adına pasaport işlemlerinde yardımcı olması için prense verdiği belirtilmişti, Ancak İşbilen, finans danışmanı olan Selman Türk’ün kendisini dolandırdığını söylemiş, mahkeme kayıtlarına göre Prens Andrew da aldığı bu parayı iade etmişti.

Karmaşık hukuki süreç devam ederken henüz iddialara ilişkin bir dava açılmadı. Selman Türk hakkındaki dolandırıcılık suçlamasını reddediyor. Prens Andrew’in temsilcileri de konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.