kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
STERLIN
40,6457
BITCOIN
$63.470
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Hastanede peş peşe esrarengiz ölümler

Hastanede peş peşe esrarengiz ölümler
07.03.2022
0
A+
A-

İngiltere’de bir hastanede hastaların esrarengiz ölümleri kamuoyunda tartışma başlattı. Ölümlerin nedeni araştırılırken, son gelen haber tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

İngiltere’de dünyaca ünlü bir hastanenin adı ilginç ölüm vakalarıyla anılıyor. Organ naklinde oldukça başarılı olan bu hastanede, hastalar önce iyileşiyor gibi görünüyor ama ardından başka bir şekilde hayatlarını kaybediyor. Vakalara bir yenisinin daha eklendiği ilginç olay soruşturuluyor. Cambridge’deki Royal Papworth Hastanesi İngiltere’nin ilk başarılı kalp, akciğer ve karaciğer naklinin gerçekleştirildiği bir hastane. Birkaç sene önce başarılı geçen iki nakil ameliyatından aylar sonra peş peşe ölümler meydana geldi. Kısa bir süre önce bu ölümlere bir yenisi daha eklendi.

Royal Papworth Hastanesi’ne tedavi olmak için giden 54 yaşındaki Karen Starling ve 60 yaşındaki Anne Martinez, hastanenin su sisteminde keşfedilen mikobakteri apsesi adı verilen nadir bir böcek tarafından enfekte oldu. Altı çocuk annesi Karen Starling, başarılı geçen akciğer nakli ameliyatından kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Ailesinin avukatları, enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan güçlü ilaçlardan kaynaklandığını düşündü. Aileyi temsil eden hukuk firması aracılığıyla yapılan açıklamada, “Karen’e böceğin nasıl bulaştığına ve hastalığını önlemek için herhangi bir şey yapılıp yapılmadığına dair pek çok cevaplanmamış sorumuz var” dedi.
‘BANA BÖCEKTEN MİKROP KAPTIĞINI SÖYLEDİ’Karen Starling’in ardından yine Royal Papworth Hastanesi’nde ameliyat olan ilkokul öğretmeni Anne Martinez, akciğer nakli sonrası hayatını kaybetti. Anne Martinez’le ameliyatından sonra konuştuğunu söyleyen yakın arkadaşı Helen Wolfson, “Anne çok hoş bir insandı. Ölmeden sadece bir ay önce onunla konuştum. Hastanedeydi ve bana onu tedavi ettiklerini ancak bir böcekten mikrop kaptığını söyledi” dedi. Peş peşe ve nerden geldiği belli olmayan bir böcek sebebiyle hayatını kaybeden iki hastadan sonra hastane yönetimi yaşananların ‘ciddi bir olay’ olduğunu kabul etti. Ancak bu ilanın ardından hastane, operasyonlarını yapmaya devam etti. Hatta bu süreçte 21 hasta daha enfekte oldu.

ÇİFTE SORUŞTURMA YAPILACAK

Royal Papworth Hastanesi’nde ameliyat olan her beş kişiden birinde görülen enfekte olma durumunun Mycobacterium’dan kaynaklandığı tespit edildi. Mycobacterium toprakta, tozda, musluk suyunda ve duş başlıklarında bulunan bir bakteri türü. Sağlığı iyi olanlar için genellikle zararsız olsa da, ciddi akciğer hastalığı veya zayıf bağışıklık sistemi olanlar için büyük bir tehlike. Royal Papworth Hastanesi’nde yaşanan Bayan Starling ve Bayan Martinez’in ölümlerine ilişkin çifte soruşturma bu yıl içinde yapılacak. Royal Papworth Hastanesi NHS Foundation Trust hayatını kaybeden hastaların ardından “Bu ailelere en içten taziyelerimizi sunuyoruz.

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.