kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
STERLIN
40,3217
BITCOIN
$63.862
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kraliyet ailesinde para krizi: Hepsi zan altında

Kraliyet ailesinde para krizi: Hepsi zan altında
17.02.2022
0
A+
A-

İngiltere kraliyet ailesinde kriz büyüyor… Kraliçe 2. Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew’in cinsel istismar davasında yüklü bir bağış karşılığında anlaşmaya varmasının ardından, kraliyet bu defa tahtın bir numaralı varisi Prens Charles’ın vakfının para ilişkileriyle ilgili açılan soruşturmayla sarsıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew’in cinsel istismar davasıyla sarsılan kraliyet ailesinde, şimdi de kraliçenin büyük oğlu Prens Charles’ın vakfının para ilişkileri kriz yarattı.

Polis dün Prens Chrales’ın vakfının aldığı bağışlarla ilgili olarak Suiistimallerin Önlenmesi Yasası kapsamında soruşturma başlattı.

Geçen yıl basında yer alan iddialara göre Prensin Vakfı, 1,5 milyon sterlin bağış karşılığında Mahfuz Marei Mubarak bin Mahfuz adlı bir Suudi Arabistan vatandaşına kraliyet şeref unvanı ve İngiliz vatandaşlığı sağlamakla suçlanmıştı. Galler Prensi’nin eski bir yardımcısı Michael Fawcett, geçen yıl iddialar nedeniyle Prensin Vakfı’nın genel müdürlüğünden istifa etmişti.

PRENS HARRY İLİŞKİSİNİ KESMİŞTİ

İngiliz basını, Prens Charles’ın kraliyet ailesindeki görevlerini bırakan küçük oğlu Prens Harry’nin Suudi milyarderin bağışlarından rahatsız olduğunu yazdı.

The Times gazetesinde yer alan habere göre Prens Harry de babası gibi Suudi milyarder Mahfuz’dan vakfı için bağış alıyordu ama Mahfuz’la ilgili şüpheleri nedeniyle 2015’te onunla bağlantısını kesti. Babası ise Mahfuz’dan bağış almaya devam etti, hatta ona özel bir törende kraliyet şeref unvanı verdi.

‘KRALİÇE, OĞLUNUN DAVASI İÇİN 2 MİLYON STERLİN ÖDEDİ’

Buckingham Sarayı, son dönemde Prens Andrew’la ilgili cinsel istismar davası nedeniyle büyük baskı altında.

York Dükü Prens Andrew, kendisine ABD’de cinsel istismar davası açan Virginia Giuffre ile mahkeme dışında anlaşmaya varmıştı. Prensin Giuffre’nin yardım kuruluşuna önemli miktarda bağış yapacağı açıklanmıştı.

Bu bağışın kaynağı soru işaretlerine neden olurken, İngiliz basınına göre 12 milyon sterlinlik bu anlaşmanın 2 milyon sterlinlik bölümünü Kraliçe Elizabeth kişisel hesabından ödedi.

Son gelişmeler, Kraliçe’nin tahttaki 70. yılını kutladığı Platin Jübile kutlamalarına gölge düşürebilir.

Kraliyet yazarı Angela Levin, “Bu monarşi için korkunç bir hafta” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.