kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.790
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

İngiliz şirketten büyük hata! Türkiye tatilinde başına gelen şoke etti

İngiliz şirketten büyük hata! Türkiye tatilinde başına gelen şoke etti
09.02.2022
0
A+
A-

Ailesiyle birlikte 4 günlük Marmaris tatili yapan İngiliz, ülkesindeki telekomünikasyon şirketinin yaptığı hata nedeniyle hayatının şokunu yaşadı. Aile tatili sırasında birkaç e-postayı yanıtladığını ve yaklaşık olarak 15 dakikalık arama yaptığını söyleyen adam, patronundan gelen telefonla sarsıldı.

John Nisill, merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan çok uluslu telekomünikasyon şirketi BT tarafından kendisine çıkarılan telefon faturasını görünce neredeyse kendinden geçtiğini anlattı.

43 GB İÇİN 192 BİN STERLİN

Yaklaşık 180 ülkede faaliyet gösteren ve Birleşik Krallık’taki en büyük telekomünikasyon şirketi olan BT, Nisill’in 43 GB internet kullandığını ileri sürdü ve ona 192 bin 69 sterlin fatura kesti. 40 yaşındaki Nisill, ekim ayında Marmaris’e yaptığı aile tatili sırasında birkaç e-postayı yanıtladığını ve 15 dakikalık aramalar yaptığını söyledi. 40 yaşındaki araba satıcısı John, Patronum aradı ve telefonu kapatmam gerektiğini söyledi ve ‘Fatura biraz yüksek gibi’ dedi” açıklamasında bulundu.

‘TELEFONU ACİLEN KAPAT!’

İngiliz The Sun gazetesine konuşan John, kendisini arayan patronuna faturanın ne kadar geldiğini sorduğunda aldığı cevap karşısında hayatının şokunu yaşadı. Patronu John’u 100 bin sterlinlik bir fatura geldiği konusunda uyardı. Ertesi gün ise onu tekrar arayarak acilen telefonu kapatması gerektiğini çünkü faturanın 192 bin sterline yükseldiğini söyledi.

HER 30 SANİYEDE 80 STERLİN

John’un 64 yaşındaki patronu Paul Trotter, “BT aradı ve telefondaki adam faturanın ne kadar olduğunu söylediğinde neredeyse sandalyemden düşüyordum” dedi. Paul Trotter, telefondaki kişiye bunun bariz bir bilgisayar hatası olduğunu söyledi: “Faturaya baktım ve her 30 saniyede bir 80 sterlin yükseliyor. Bu mümkün değil. John, Hollywood’un gişe rekorları kıran filmlerini indiriyor olsaydı bile faturanın bu kadar yükselmesine imkân yoktu.”

Paul, şirketinin bu denli büyük bir ödemeyi karşılayamayacağını söyledi. 250 MB veri içeren bir iş sözleşmesi çıkardı. Tüketici sözleşmesi olmadığı için müşteri veri limitine ulaştığında herhangi bir uyarı verilmedi. Paul şunları ekledi: “İlk önce endişelendim ama BT’nin bunun sadece bir hata olduğunu anlayacağına emindim. John harika bir tatil geçirdi, bu yüzden herhangi bir zararı yok ve şimdi bakınca buna gülüyoruz.”

Bir BT sözcüsü, The Sun’ın John’un iddialarını araştırmasının ardından firmanın şoke edici faturadan feragat edeceğini söyledi. Sözcü, “Bunun çok yüksek meblağda bir fatura olduğunu anlıyoruz, bu vesileyle fazla roaming ücretlerinden feragat ediyoruz. Müşteri, aylık 250 MB veri izni içeren bir tarifedeydi. 46 GB veri tüketerek üzerinde anlaşılan sınırı çok aştı. Veri izinlerini aştığını, standart ücretlerin geçerli olduğunu ve yüksek düzeyde kullanıma maruz kaldığı için birkaç kez uyardık.

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.