kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5872
EURO
34,7956
STERLIN
40,6600
BITCOIN
$64.614
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sturgeon: Dünya, menopozdaki kadınlar tarafından yönetilseydi çok daha iyi bir yer olurdu

Sturgeon: Dünya, menopozdaki kadınlar tarafından yönetilseydi çok daha iyi bir yer olurdu
28.01.2022
0
A+
A-

İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, dün yayımlanan bir podcast’te “kadın olmak” hakkında konuştu.

51 yaşındaki Sturgeon kadınların, “erkeklerin alındığının yarısı kadar ciddiye alınmak için iki kat daha fazla çalışması gerektiğini” savundu. “Bunu yapmak zorunda olmamız yorucu ve usandırıcı olabiliyor” diyen İskoçya lideri, bu durumun iyi sonuçlanabileceğini de söyledi:

“Bu tür koşullar, kadının sonunda erkeklerden daha iyi olduğu anlamına geliyor. Çünkü çok daha fazla çalışırsınız. Kendinizi kanıtlamak ve ciddiye alınmak için gerçekten çok daha ileri itmeniz gerekir.”

Sturgeon öte yandan bu sözlerinin, “kadınların ciddiye alınmak için her zaman daha fazla mücadele etmesi gerektiği” anlamına gelmediğini vurguladı: “Çünkü böyle olmamalı.”

İskoç Ulusal Partisi’nin de liderliğini yapan isim, üst düzey pozisyonlarda görev yapan kadınların, erkeklerden daha başarılı olduğunu ifade etti: “Kadınların yönetmesi halinde dünyanın çok daha iyi bir yer olacağını sık sık düşünüyorum.”

Sturgeon ayrıca menopozdaki kadınların hormonal dalgalanmaların üstesinden gelmek için çok uğraştığını belirtip “Belki de dünya, menopozdaki kadınlar tarafından yönetilseydi çok, çok daha iyi bir yer olurdu” diye konuştu.

İskoçya lideri, cinsiyeti ve işçi sınıfı kökenleri sebebiyle hâlâ sahtekarlık sendromundan mustarip olduğunu açıkladı. Bu rahatsızlığı yaşayan kişiler ulaştıkları başarıların tesadüf ya da şans eseri gerçekleştiğine inanıyor.

Kendine güvendiğini ancak zaman zaman şüpheleriyle boğuştuğunu kaydeden Sturgeon, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’a da bir tavsiye bulundu: “Boris Johnson gibi kişileri düşünüyorum ve ‘Aman Tanrım, biraz sahtekarlık sendromu size çok şey kazandırır’ diyorum.”

Sturegon, bu kişilerin geriye çekilip “Belki biraz daha çalışmalıyım. Belki de kendimi biraz daha kanıtlamalıyım” gibi düşünceleri aklından geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.