kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3921
EURO
34,7978
STERLIN
40,7408
BITCOIN
$62.838
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de eski başdanışmanı Cummings, Başbakan Johnson’ı yalanladı: ‘Katıldığı partiyle ilgili ilgili olarak uyarılmıştı’

İngiltere’de eski başdanışmanı Cummings, Başbakan Johnson’ı yalanladı: ‘Katıldığı partiyle ilgili ilgili olarak uyarılmıştı’
18.01.2022
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın eski başdanışmanı

eski başdanışmanı

, Johnson’ın Başbakanlık’ta 20 Mayıs 2020’de karantina önlemleri sırasında düzenlenen, kendisinin de katıldığı partiyle ilgili olarak önceden uyarıldığını söyledi.

Cummings, kişisel blogunda yaptığı açıklamada, “Başbakan, partilerle ilgili olarak Parlamento’ya yalan söyledi” dedi.

Johnson, geçen hafta Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, Başbakanlık Konutu’nun bahçesindeki toplantıya, sıkı çalışan personele teşekkür etmek için gittiğini ve 25 dakika kaldığını söylemişti.

Cummings ise Johnson’ın bahçede “içkili bir parti düzenlendiğini bildiğini ve bunun kendisine söylendiğini” belirtti.

Başbakanlık ise Cumming’i yalanladı. Yapılan açıklamada, “Başbakan, bunun bir iş etkinliği olduğuna inanıyordu. Meclis’ten özür diledi. Soruşturma sona erdiğinde daha fazla açıklama yapmakta” dedi.

Cummings’e göre ise Johnson’ın özel kalem müdürü Martin Reynolds 100 personeli “Başbakanlık Konutu’nun bahçesinde sosyal mesafeli içki partisine” davet eden bir e-posta gönderdi, “çok üst düzey bir yetkili, buna davetin kuralların ihlali anlamına geldiğini belirten bir e-postayla yanıt verdi.”

Cummings kendisinin de Reynolds’a davet ile kuralların çiğnendiğini söylediğini kaydetti.

‘Cummings kilit bir tanık’

İşçi Partisi’nin içişleri sözcülerinden Sarah Jones, Cummings’in iddiaları için “olağanüstü” dedi.

İskoç Ulusal Partisi (SNP) Avam Kamarası Grup Başkanı Ian Blackford ise Cummings’in “kilit bir tanık” olduğunu ve Covid kısıtlamaları sırasında hükümet binalarındaki toplantılar hakkında soruşturma yürüten Sue Gray’in onu dinlemesi gerektiğini söyledi.

Açıkça Başbakan’a Johnson’a güvenmediğini söyleyen iktidardaki Muhafazakar Parti’nin milletvekillerinden Andrew Bridgen ise BBC’de yayımlanan Newsnight programında yaptığı açıklamada, seçmenlerden günde 1000’den fazla e-posta aldığını söylyerek, “Ezici çoğunluk başbakanın pozisyonunu yeniden düşünmesi gerektiğini söyledi” dedi.

“Sue Gray, Cummings dahil tüm tanıkları sorgulamalı” diyen Bridgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer Gray başbakanın parlamentoyu yanılttığına hükmederse, bu çok am çok ciddi bir meseleye işaret eder ve bence bu Johnson’ın kariyerinin muhtemelen sonu demektir.”

Muhafazakar Parti’nin Meclis grubunda Boris Johnson hakkında güven oylaması yapılması için partinin 360 milletvekilinden 54’ünün bu yöndeki taleplerini parti yönetimine bildirmesi gerekiyor.

Şu ana kadar iktidar partisinden altı milletvekili Johnson’ın istifasını istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.