kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5680
EURO
34,9959
STERLIN
40,8126
BITCOIN
$63.980
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Ghislaine Maxwell suçlu bulundu, Prens Andrew’a ne olacak?

Ghislaine Maxwell suçlu bulundu, Prens Andrew’a ne olacak?
02.01.2022
0
A+
A-

Jeffrey Epstein’in yıllara yayılan ve birçok ünlü ve zengin ismi de kapsayan korkunç seks ticareti operasyonundaki sağ kolu olarak nitelendirilen Ghislaine Maxwell’in yargı süreci sonuçlandı, 12 kişilik jüri oybirliği ile “suçlu” dedi. Ancak iş bununla bitmiyor. Maxwell’in hüküm giymesi Prens Andrew hakkındaki davaya dair beklentileri de yükseltti. Peki ne olmuştu, ne olacak? İşte kökleri 1980’lerin Oxford’una uzanan ilişkiler ağı hakkında tüm merak edilenler.

Dünya 29 Kasım gününden bu yana ABD’de görülen bir davaya, Ghislaine Maxwell’in yargılanmasına odaklanmış durumdaydı. Maxwell, aralarında 14 yaşında kız çocuklarının da bulunduğu onlarca kadın ve genç kızı seks kölesi haline getirdiği bir ağ kurmakla suçlanan Jeffrey Epstein’in sağ kolu olmakla suçlanıyordu.

1990’larda ve 2000’lerin başında genç kız ve kadınları Epstein’in ağına düşürmeye yardımcı olmak ve bazı genç kızları taciz etmek gibi altı farklı suçlamayla yargılanan Maxwell ise Epstein yargılanma süreci başlamadan intihar edip öldüğü için, savcılığın kendisini günah keçisi ilan ettiğini belirterek masum olduğunu savunuyordu.

Aralarında Epstein’in kurbanları, geçmişte evinde çalışmış uşağı, Lolita Ekspresi olarak adlandırılan özel uçağının pilotunun da bulunduğu çok sayıda kişinin ifadelerinin dinlendiği mahkemede jüri, beş günlük müzakerelerin ardından 29 Aralık gecesi kararını verdi: Maxwell hakkındaki altı suçlamanın beşinden oy birliği ile suçlu bulundu. 60 yaşındaki Maxwell’in ceza duruşmasının ne zaman yapılacağı belli değil ancak hayatının geri kalanını hapiste geçireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer yandan Maxwell davasından çıkan sonuç, yine Epstein’in ilişkiler ağındaki bir diğer isim olan Prens Andrew hakkındaki davanın gidişatı adına da belirleyici olacak.

PRENS ÜÇ AYRI ZAMANDA TECAVÜZLE SUÇLANIYOR

Prens Andrew, İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in ortanca oğlu. Epstein’e yönelik en ağır suçlamaları dile getirenlerden biri olan Victoria Roberts Giuffre, birkaç yıl önce Prens hakkında da bir tazminat davası açtı. Davanın iddianamesinde Maxwell ve Epstein aracılığıyla tanıdığı Prens’in Giuffre’ye henüz 17 yaşındayken farklı zamanlarda üç kez tecavüz ettiği, bu istismarın Giuffre’de ağır ve kalıcı hasara yol açtığı vurgulandı.

Prens Andrew başlangıçta suçlamaları reddetmişti. 2019’da BBC’ye verdiği röportajda Giuffre ile tanıştığını hatırlamadığını belirtmiş ancak haberin yayınlanmasından birkaç gün sonra tüm Kraliyet görevlerinden çekildiğini duyurmuştu. Aynı zamanda York Dükü unvanı bulunan Prens, daha sonra yaptığı açıklamada, “Jeffrey Epstein’le yanlış yargılarımın sonucunda kurduğum bağa dair tereddütsüz pişmanlık duymaya devam ediyorum” demişti.

Prens Andrew’nun adı Maxwell’in yargılanması kapsamında da gündeme geldi. Epstein’in pilotu Larry Visoski, duruşmaların ikinci gününde verdiği ifadede, York Dükü’nün Epstein’in uçağında seyahat ettiğini doğruladı ancak bu yolculuğun zamanını ya da destinasyonunu hatırlamadığını belirtti.

Prens Andrew cephesi Maxwell davasının sonuçlarını büyük bir merakla bekliyordu. Prens’in sözcüsü, Maxwell’in suçlu bulunmasıyla ilgili yorum yapmayı reddetti ancak avukatlarının Maxwell davasını çok yakından takip ettiği biliniyor.

PRENS’İN GELECEĞİ HAFTAYA BELLİ OLACAK

Prens’in avukatları, Giuffre’nin New York eyaletinde geçerli olan Çocuk Kurbanlar Yasası (CVA) kapsamında New York Federal Mahkemesi’nde açtığı davanın, başta müştekinin Avustralya’da yaşaması olmak üzere çeşitli gerekçelerle düşürülmesi için başvuruda bulunmuştu. Bu başvuruyla ilgili karar, yeni yılın ilk günlerinde yapılacak duruşmada açıklanacak.

38 yaşındaki üç çocuk annesi Giuffre, birkaç yıldır Avustralya’da yaşıyor. Ancak annesinin Colorado’nun Penrose şehrinde bulunan evinde bir seçmen kaydı bulunuyor. Prens’in avukatları bu seçmen kaydının “şüpheli” olduğunu, ABD’de dava açabilmek için yapılmış bir bürokratik kandırmaca olduğunu savunuyor. Giuffre’nin ayrıca Colorado makamlarından alınmış bir sürücü belgesi de bulunuyor. Avukatları bu belgenin, kadının Colorado ile bağının devam ettiğinin kanıtı olduğunu belirtiyor.

Davanın yargıcı geçtiğimiz günlerde, Epstein ile Giuffre arasında 2009’da varılan anlaşmanın koşullarının da kamuoyuna açılmasına karar verdi. Prens’in avukatları ilk günden beri, bu koşullar ortaya çıktığında Andrew hakkındaki suçlamaların boşa düşeceğini öne sürüyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.