kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
STERLIN
40,9554
BITCOIN
$70.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra metrosunda Müslüman adama saldırdılar

Londra metrosunda Müslüman adama saldırdılar
30.11.2021
0
A+
A-

Avrupa’da giderek yaygınlaşan İslam karşıtlığı, çirkin yüzünü bu kez İngiltere’de gösterdi. Başkent Londra’da metroyu kullanan Müslüman bir adam, ırkçı bir kişinin sözlü saldırısına maruz kaldı. Anbean kayıt altına alınan o görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Son dönemlerde aşırı sağcı hükümetlerin de körüklediği İslamofobi, Avrupa’da giderek artıyor. Müslümanlara yönelik nefret dilinin Fransa ve Almanya’dan sonra en çok görüldüğü ülkelerden biri olan İngiltere’de, Müslüman bir adam sözlü tacize maruz kaldı.

Olay, geçtiğimiz 27 Kasım tarihinde başkent Londra’da gerçekleşti. Sabah erken saatlerde işe gitmek için metroya binen bir adam, yolculuğu sırasında Kur’an okumak istedi.

TACİZ ANLARI KAMERADA

Çantasından çıkardığı Kur’an’ı kucağına koyarak okumaya başlayan adama bir süre sonra karşısındaki kişiden saldırı niteliğinde sözler gelmeye başladı.

Müslüman adama yüksek sesle bağırmaya başlayan İngiliz yolcu, “Burası Hristiyan bir ülke! Burada bizim gibi davranmak ve bizim kurallarımıza uyarak yaşamak zorundasın.” sözlerini sarfettti.

“HRİSTİYAN ÜLKEDE BUNU YAPAMAZSIN”

Öfke ve nefret dolu sözlerine hız kesmeden devam eden ırkçı adam, “Burada, benim oturduğum toplu taşıma aracında bunu yapamazsın” diyerek adamın Kur’an okumasını yasaklamaya çalıştı

Irkçı İngiliz’e “Senin iznine ihtiyacım yok” diyerek tepki gösteren Müslüman adam, sakin tavrıyla çevredekilerden de destek gördü.

Nefret dolu sözlerine, “Etrafına bir bak. Burada kimse dua etmiyor. Sen burada dua okuyarak diğer kişileri rahatsız ediyorsun” diyen adamı taciz anlarını anbean telefonuna kaydeden yolcu, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.