kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
STERLIN
41,0139
BITCOIN
$70.505
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere ile İsrail arasında siber güvenlik, savunma ve ticaret anlaşması

İngiltere ile İsrail arasında siber güvenlik, savunma ve ticaret anlaşması
30.11.2021
0
A+
A-

İngiltere ile İsrail arasında gelecek 10 yılda ekonomi, ticaret, teknoloji ve siber güvenlik alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla anlaşma imzalandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ülkeye resmi ziyarette bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’le Bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Truss, yaptığı konuşmada, Avusturya’da 5 ay aranın ardından yeniden başlayan İran nükleer anlaşması görüşmelerine ilişkin İngiltere’nin, İran’ın nükleer silah sahibi olmasını önlemek için kararlı olduğunu bildirdi.

Truss, Viyana’daki görüşmelerin başarısız olması durumunda tüm seçeneklerin masada bulunduğunun altını çizdi.

İran’ın orijinal Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nı (KOEP) kabul etmesini istediklerini ve bunun çok önemli olduğunu söyleyen Truss, “İranlıların nükleer silah elde etme kapasitelerini genişlettiklerini gördük. Bu yüzden bana kalırsa bu görüşmeler, İranlıların masaya gelip KOEP’i kabul etmeleri için son fırsat.” değerlendirmesinde bulundu.

GAZZE’DEKİ DURUM VE ORTA DOĞU BARIŞ SÜRECİ

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid de uluslararası toplumun, İran’a yönelik yaptırımları kaldırmaması çağrısında bulunarak, İran’a herhangi bir ekonomik desteğin, teröre kaynak sağlamak için kullanılacağını savundu.

İki bakan, görüşme kapsamında Gazze’deki durum ve Orta Doğu Barış Süreci’ni de ele aldı.

Basın toplantısının ardından İngiltere ile İsrail arasındaki stratejik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

İki ülke arasında ekonomi, ticaret ve güvenlik konularında 10 yıllık yol haritasını ortaya koyan söz konusu anlaşma, bilim, teknoloji, ticaret, yatırım ve siber güvenlik alanlarını kapsayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.