kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
STERLIN
40,9620
BITCOIN
$70.879
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’de maske ve test zorunluluğu geri geldi

İngiltere’de maske ve test zorunluluğu geri geldi
30.11.2021
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüsün Omicron varyantının yayılmasını önlemek için genişletilmiş bir destek programını ilan etmeye hazırlanırken, bu sabahtan itibaren kamusal alanlarda maske zorululuğunun uygulanmaya başladığı duyuruldu. Ayrıca, tüm uluslararası yolcular İngiltere’ye ulaşmalarından sonra PCR testi yaptırmak zorunda.

İngiltere’de salı sabahından itibaren uygulanmaya başlanan yeni tedbirlere göre, toplu taşıma araçları, mağaza, market, bankalar ve kuaförlerde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Uygulanmaya başlanan tedbirler kapsamında İngiltere’ye gelen tüm uluslararası yolcular, ülkeye ulaşmalarından sonraki iki gün içerisidne PCR testi yaptırmak ve sonucu açıklanana dek kendilerini karantina altına almak zorunda olacak. Ülkede halihazırda 10 Güney Afrika ülkesinden gelen yolcular, zorunlu olarak otel karantinasına alınıyor.

Avrupa ve dünyada koronavirüsün ‘aşıya dirençli’ olduğu düşünülen varyantı Omicron yayılmaya devam ederken, İngiltere Başbakanı Johnsonkoronavirüse karşı korumayı desteklemek amacıyla genişletilmiş bir programı ilan etmeye hazırlanıyor.

İngiltere’de şimdiye dek 11 Omicron vakası tespit edildi. İngiliz hükümeti sayının artabileceğini söylerken, varyant hakkında daha fazla bilgi sahip olana dek virüsün yayılmasını yavaşlatmanın önemine vurgu yaptı.

Johnson yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün hayata geçirilen orantılı ve sorumlu yeni önlemler, bize bu varyant karşısında zaman kazandıracak. Bugün atılan adımlar varyantın yayılmasını yavaşlatmakla kalmayacak, aynı zamanda birbirimizi ve şimdiye kadar zorlukla elde ettiğimiz kazanımlarımızı korumakta yardımcı olacak.”

İngiltere’de aşı danışmanları dün tüm yetişkinler için takviye aşı programı uygulanması önerisinde bulunmuş, İngiliz Sağlık Bakanı Sajid Javid, programın nasıl uygulanabileceğine dair daha fazla detayların bu hafta içerisinde belli olacağını ifade etmişti.

Omicron varyantına karşı etkili olmayabileceği düşünülse de, takviye aşının koronavirüs salgınına karşı ek bir koruma sağlayacağı bekleniyor.

Johnson takviye aşıya ilişkin, “Bildiğimiz her şeyi temel alırsak, aşılarımız ve takviyelerimiz halen en iyi savunma hattımız olmayı sürdürüyor” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.