kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5450
EURO
34,7490
STERLIN
40,5712
BITCOIN
$63.496
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Liverpool’da bombalı saldırı

Liverpool’da bombalı saldırı
19.11.2021
0
A+
A-

İngiltere’nin Liverpool kentinde bir hastanenin önündeki araçta meydana gelen patlamanın ardından terör suçlamaları ile 4 kişi kişi tutuklandı.

Asıl zanlı olan Irak asıllı Emad Al Swealmeen’in kilitli kaldığı araçta meydana gelen patlamada öldüğü belirtildi.

Yaşları 20 ila 29 arasında değişen dört erkek, pazar günü bir şehir hastanesinin önünde bir taksinin patlamasından sonra tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, patlamanın zanlısının kimliği belirlendi.

İngiliz polisi, Liverpool’da bir takside meydana gelen patlamanın şüphelisinin saldırıya “en az yedi aydır” hazırlandığını açıkladı

Terörle mücadele polisinin başındaki Russ Jackson, 32 yaşındaki Irak asıllı Emad Al Swealmeen’in geçen nisan ayında şehirde bir daire kiraladığını ve saldırı planının en az 7 ay öncesine dayandığını ifade etti.

Ayrıca zanlının Irak’ta doğduğunu ve geçmişte psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. Al Swealmeen olay yerinde hayatını kaybederken, taksi şoförü hafif yaralarla kurtulmayı başardı. Yerel basında çıkan haberlere göre, saldırı olacağını fark eden şoför, saldırganı aracın içine kilitledi. Meydana gelen patlamada saldırgan hayatını kaybetti.

Al Swealmeen, 2017’de İngiltere’de mülteci statüsü için yaptığı temyiz başvurusu sırasında sekiz ay boyunca Liverpool’dan gönüllü bir Hıristiyan çift olan Elizabeth ve Malcolm Hitchcott tarafından ağırlandı.

“Çok üzgün ve şokta” olduklarını ifade eden Elizabeth Hitchcott BBC’ye verdiği demeçte, “Onu çok sevdik, sevimli bir adamdı.” dedi.

Malcolm Hitchcott, ITV News’e verdiği demeçte, Al Swealmeen’in Liverpool’un merkezindeki bir olayda bıçakla tutuklandıktan sonra bir akıl hastanesinde yattığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.