kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
STERLIN
40,7315
BITCOIN
$64.226
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

İngiliz polisinden skandal olay

İngiliz polisinden skandal olay
18.11.2021
0
A+
A-

İngiltere’nin Hertfordshire bölgesinde yaşanan bir olay, ülke basınında büyük yankı uyandırdı. Yapılan bir ihbar sonrası yanlış eve baskın yapan İngiliz özel harekat polisleri, sürükleyerek dışarı çıkardıkları kişiye korku dolu anlar yaşattı.

İngiltere’de yaşanan bir olay, ülkede polis kuvvetlerine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi.

Ülke basınına yansıyan haberlere göre Hertfordshire bölgesinde gerçekleşen bir olay, büyük yankı uyandırdı. Geçtiğimiz aylarda polisin, vatandaşlara müdahale etme yetkisi genişletilmiş, kabul edilen yeni yasa polisin orantısız güç kullanmasının da önünü açmıştı.

Yeni yasaya tepkiler yağarken, yaşanan olay bir kez daha polis kuvvetlerinin güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oldu.

AĞIR SİLAHLARLA BASKIN YAPTILAR

St. Albans’da yaşayan 56 yaşındaki Eddie Croasdell, geçtiğimiz Pazar sabahı evinde uyuduğu sırada hiç beklemediği bir baskınla karşılaştı. Kapısının vurulmasıyla gelenleri karşılamaya giden Croasdell, hiç ummadığı bir manzarayla karşılaştı. Kapısında İngiliz özel harekat polislerini gören Croasdell, polisin “Kapıyı aç” talimatıyla hayatının şokunu yaşadı. Kendisine yöneltilen ağır silahlar karşısında ne yapacağını bilemeyen 56 yaşındaki adam, daha sonra polisler tarafından zorla dışarı çıkarıldı.

ANBEAN KAYDEDİLDİ

Adamın yarı çıplak olmasına aldırış etmeden Croasdell’i sürükleyerek dışarı çıkaran silahlı polisler, açıklama dahi yapmadı. Dokuz ağır silahlı polisin yanı sıra 6 üniformalı polis, iki polis minibüsü, üç polis aracının da yer aldığı baskın, tüm mahallede korku yarattı.

Bu sırada evde bulunan köpeğinin hayatında endişe eden Croasdell, polislere “Ne olur köpeğimi vurmayın” diyerek yalvardı. Korku dolu baskının asıl yüzü ise daha sonra ortaya çıktı. Silahla zorla alıkoyma ihbarı alan polislerin, yanlış eve baskın yaptığı anlaşıldı. Olay sonrası The Sun’a konuşan Croasdell, kendisine yapılan haksız muamele nedeniyle yasal işlem başlatacağını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.