Site icon Londra Gazete

Oğlunu okula götüren anneye ‘cinayete teşebbüs’ suçlaması

İngiltere’de bir kadın, protesto amaçlı yolu kapatan göstericilerle tartıştı. Oğlunu okula yetiştirmeye çalıştığını söyleyen anne daha sonra arabasını göstericilerin üstüne sürünce tüm ülke karıştı.Range Rover marka arabasıyla iklim aktivistlerine çarpan öfkeli bir anne, vurduğu kadınların çığlıklarının sahte olduğunu iddia ederek grubu ‘terörist’ olarak nitelendirdi.

34 yaşındaki Sherrilyn Speid, 13 Ekim’de M25 otoyolunu oturarak trafiğe kapatan iklim aktivistleriyle arabasından çıkarak tartıştı, sonra da geri dönerek arabayı üstlerine sürdü. Protestoda başka bir kişi tarafından çekilen video, Speid’in 11 yaşındaki oğlunu okula getirirken, yolunu kapatan protestocularla yüzleşmek için arabasından çıktığını gösterdi.

‘BUNA NASIL CESARET EDEBİLİRLER?’

GB News sunucusu Dan Wootton’a verdiği demeçte, “Yolu kapatıp oğlumu okula götürmemi engelledikleri için çok fena sinirlendim. Bunu yapmaya nasıl cesaret edebilirler?” diye konuştu.Canlı bir tartışma sırasında, bekar anne, Independent’ın iklim köşe yazarı Donnachadh McCarthy tarafından iklim protestocularını öldürmeye çalışmakla suçlandı. McCarthy, “Bu kadın bir anne ve iki barışçıl kadının üzerine araba sürdü. Çocuğuna ne güzel bir örnek” dedi.

Karşılık veren Speid, iki kadını arabasının ön kısmıyla hafifçe dürttüğünü ve göstericilerin yaralanmadıklarını söyledi. Öfkeli anne şöyle devam etti: “Ben asla kimseyi incitmem. Beni dinlemiyorlardı. Arabaya binip biraz ilerlemeyi düşündüm.”Bütün bu bağırış çağırışlar dramatik ve sahteydi. Yaptığımın onlara zarar vermesine imkan yok. Hala hareket etmediler. Arabaya bindim ve bazı adamlar bana yardım etti, oğlumu okula götürebilmem için onları yoldan çıkardım.”

SUNUCUYA ‘CİNAYETE TEŞVİK’ SUÇLAMASI

Sunucu Wootton’u da eleştiren McCarthy, “Barışçıl insanları öldürmeye teşebbüs eden birini alkışladınız. Onlara çocuklara bırakılacak bir gelecek için savaşıyorlar.

Exit mobile version