kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
STERLIN
40,4148
BITCOIN
$61.130
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
24°C
LONDRA
24°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

İngiltere’de hükümetin salgınla savaşı eleştirildi

İngiltere’de hükümetin salgınla savaşı eleştirildi
12.10.2021
0
A+
A-

İngiltere 130 bini aşkın can kaybıyla, Avrupa’da koronavirüs kaynaklı en fazla ölümün kaydedildiği ülke. Avam Kamarası Komitesi, salgının ilk döneminde hükümetin izlediği politikalara yönelik bir rapor hazırladı. O raporda hükümet suçlu bulundu, “20 bin kişi boşuna öldü” denildi.

“Hükümetin ilk dönemdeki politikaları, dünyada kamu sağlığı alanında en büyük başarısızlıklardan biri” Bu ifadeler, İngiltere’de Avam Kamarası’nın iki komitesi tarafından hazırlanan rapordan…

Bilim ve Teknoloji Komitesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Komitesi tarafından hazırlanan raporda, Johnson yönetiminin koronavirüs salgınının ilk döneminde izlediği politikalar sert şekilde eleştirildi.

Çeşitli partilerden milletvekillerinin katkıda bulunduğu rapora göre hükümet yetkilileri ve bilim insanları, koronavirüs kısıtlamalarını hayata geçirmekte çok geç kaldı.

Öyle ki; ihmal nedeniyle 20 bin kişi hayatını kaybetti. Raporda, kısa sürede aşı geliştirilmesinin beklenmemesi ve test kapasitesinin az olması nedeniyle hükümetin bilim insanlarının da desteğiyle sürü bağışıklığına dayalı bir strateji uygulamaya çalıştığı ifade edildi.

Raporu hazırlayan milletvekilleri eleştirilerinin yanında hükümeti, aşılama hızı nedeniyle de övdü.

Aşı kampanyasının, İngiltere’de bilim tarihinin en etkili girişimlerden biri olduğu belirtildi.

Raporun ardından hükümet sözcüsü, koronavirüs salgınının ilk döneminde izlenen politikalarla ilgili olarak önümüzdeki yıl soruşturma açılacağını duyurdu.

“El sıkıştığımı söylemek isterim. Bir akşam bir hastaneydim. Birkaç tane koronavirüs hastası vardı ve herkesle el sıkıştım. Tokalaşmaya da devam edeceğim”

Eleştirilerin hedefindeki ilk isim olan Başbakan Johnson, salgının başındaki bu açıklamasından kısa bir süre sonra koronavirüse yakalanmış, yoğun bakıma kaldırılmıştı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.