kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.845
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

İngiltere’de intihar eden 15 yaşındaki kızın son mesajları ortaya çıktı

İngiltere’de intihar eden 15 yaşındaki kızın son mesajları ortaya çıktı
24.09.2021
0
A+
A-

Dünya genelinde en çok kullanılan sivilce kurutucu ilaçlardan biri, yarattığı yan etkiler nedeniyle İngiltere’de 15 yaşında bir genç kızın intihar etmesine neden olmuştu. İlacın yarattığı şiddetli depresyon sonrası kendini asarak intihar eden Annabel Wright’ın, ölmeden önce attığı son mesaj ortaya çıktı.

Ergenlik çağındaki gençler için büyük bir sorun olarak görülen sivilceler için kullanılan ilaçlar, sık sık şiddetli yan etkileriyle gündeme geliyor. Son olarak İngiltere’de hormonal bozukluk, şiddetli depresyon gibi yan etkilere sahip sivilce kurutucu ilaçlardan biri, genç bir kızı intihara sürüklemişti.

Sabah’ın haberine göre İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde yaşayan 15 yaşındaki Annabel Wright, doktorların yazdığı reçete sonucunda 14 yaşında başladığı yüksek dozdaki sivilce kurutucu ilacı 9 ay kullandıktan sonra depresyona girerek intihar etmişti.

Ailesiyle yemek yedikten sonra odasına kapanan ve sadece 20 dakika sonra odasında kendini asarak intihar eden Annabel’in ölümü, yalnızca İngiliz basınında değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Kızlarının intiharı karşısında darmadağın olan aile, Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan ilacın şirketine dava açmış ve intihara yol açmaya varan ağır ilaç hakkında tüm anne-babalara uyarıda bulunmuştu. İngiltere’de devam eden davada, yeni gelişmeler yaşandı. Devam eden davada ifade veren doktorlar, Annabel’in yaşadığı sivilce sorunu için o ilacı yazmaktan başka hiçbir çareleri olmadığını söylerken, ifadeler karşısında yıkılan anne Helen Wright, duyduklarına büyük tepki gösterdi. Doktorların ve ilaç firmasının, depresyon ve intihar eğilimi etkilerinden bahsetmediğini söyleyen Helen, ilacın yasaklanması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.