kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
STERLIN
40,9595
BITCOIN
$69.859
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türkiye’den İngiltere’ye dönüşte PCR istenecek mi?

Türkiye’den İngiltere’ye dönüşte PCR istenecek mi?
20.09.2021
0
A+
A-

İngiltere 22 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkardı. Konuyla ilgili bir duyuru yapan Türkiye’nin Londra Konsolosluğu, iki ülke arasındaki seyahatlerin tabi olacağı yeni kuralları açıkladı. Açıklamaya göre, Türkiye’den İngiltere’ye seyahat eden tüm yolcular PCR testi yaptırmak zorunda.

İngiltere Türkiye’nin aşılarını tanımıyor

Konsolosluğun açıklaması şu şöyle:

“-Ülkemizden İngiltere’ye seyahat Birleşik Krallık (BK ) vatandaşı olmayanlar ve BL’da oturum izni olmayanlar için de mümkün hale gelecektir.

-Ülkemizden gelen yolcular için zorunlu otel karantinası uygulaması kaldırılacaktır.

-Ülkemizden İngiltere’ye seyahatlerde seyahatten önceki son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu ibraz etmek gerekecektir.

-Her iki doz aşısını Birleşik Krallık, ABD, AB ve EFTA (Avrupa Serbest Ticaret Birliği) üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takiben takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları yeterli olacaktır.

-Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar (ülkemizde yapılan aşılar da halen bu gruptadır) ile henüz aşılarının her iki donuzunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri ve ülkeye girişlerini takip eden 48 saat içerisinde bir PCR testi ve karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR testi sonucu ibraz etmeleri gerekecektir.

İngiltere’de sistem komple değilecek

Ancak İngiltere’de 4 Ekim’den seyahat kuralları tümdem değişecek. Sarı kategori ortadan kaldırılacak ve sadece yeşil ve kırmızı kategoriler kalacak. Bu tarihten itibaren, her iki doz aşıyı da olanlar, kırmızı listede yer almayan ülkelerden İngiltere’ye gelişlerinde PCR testi vermek zorunda kalmayacak. Ekim sonundan itibaren ise, kırmızı listede olmayan seçilmiş ülkelerden gelenler, varışın ikinci gününde yaptırmak zorunda olduklarını PCR testi yerine, hızlı testlerden yaptıracak.

Kırmızı listenin dışındaki ülkelerden İngiltere’ye giden aşısız yolcular ise, seyahatten önce, varışın 2. ve 8. günlerinde PCR testi yaptıracak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.