kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.865
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
22°C
LONDRA
22°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

12 yıldır kayıp genç kadın için gölü boşalttılar

12 yıldır kayıp genç kadın için gölü boşalttılar
02.09.2021
0
A+
A-

İngiltere’de 2009’da 35 yaşındaki Claudia Lawrence’ın ortadan kaybolmasını araştıran polis, ipucu aramak için Kuzey Yorkshire’daki Sand Hutton çakıl ocağı göllerini boşalttı.

İngiltere’de Yorkshire’da yaşan Claudia Lawrence 35 yaşındayken, 2009 yılının Mart ayında, Anneler Günü’nde ortadan kayboldu. Üniversitede’de çalışan Claudia, arabası bozulduğu için okula göl kenarından yürüyerek gitmeye karar vermişti. Aradan geçen 12 yılın ardından Kuzey Yorkshire Polisi, yeni bilgiler aldıktan sonra “ortaya çıkan bir dizi soruşturma hattını” araştırdığını söyledi. Polisler ayrıca, operasyonun “birkaç gün” devam edeceğini de belirtti.

Polis, Kuzey Yorkshire’daki Sand Hutton çakıl ocağı göllerini boşaltmaya karar verdi. İki gölden küçüğünü boşaltma çalışmaları tamamlandı. 6 uzman isim, aramaya başladıktan sonra su yüzeyinin altından çamur, çürümüş bitkiler ve kayaları makinalarla çıkarırken, karadaki yetkililer de ormanlık alanda aramaya katıldı.

“BİR ANNE OLARAK, SADECE BİR KABUS”

Olay yerine 20 dakika uzaklıkta yaşayan Claudia’nın 78 yaşındaki annesi Joan, “Bir anne olarak gölün kurutulup parmak ucuyla arama yapıldığını duymak sadece bir kabus. Hiçbir ebeveyn bunu yaşamak zorunda kalmamalı. Her gün neler olup bittiğini ve ne bulunabileceğini merak ediyorum. Sırt çantası, telefonu ya da herhangi bir şey olabilir mi?” dedi.

“ACIMA SON VERMELERİ İÇİN YALVARIYORUM”

Joan, aramalar yoğunlaştıkça nasıl “korkunç kabuslar” gördüğünü söyleyerek, “Günümün her dakikasını etkiliyor. Yine çok korkunç kabuslar görmeye başladım. Kayıp bir çocuk ve canlı bir soruşturma ile yaşamanın gerçeği bu. Herhangi bir bilgisi olanın ortaya çıkması ve sürekli katlanmak zorunda olduğum bu sonsuz acıya bir son vermesi için yalvarıyorum.” dedi.

Memleketi Malton’ın eski belediye başkanı olan Joan, “Polis tüm bu işlere girişiyorsa bir şeyler biliyor olmalı. Onlar bir şey biliyorlar ve ben bilmiyorum. Bir şey bilmemek korkunç. Claudia kayıpken hayata devam edemiyorum” diye konuştu.

18 Mart 2009’da evden çıkan Lawrence, iki gün boyunca işe gitmeyince arkadaşlarının haber vermesiyle birlikte babası, kızı için kayıp ihbarında bulundu. 12 yıl içinde 9 şüpheli sorguya çekilse de, hiçbir suçlama yapılmadı. Şüpheli bir cinayet olarak değerlendirilen dava polis tarafından kapatılmadı. Polis, genç kadının cinayete kurban gittiğini düşünse de, cesedi bulunamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.